pixajoy#1: 1st photobook project- lil auni first year



10-13.9.2012

susulan dari keinginan membuat photobook dan disokong dengan pembelian voucher living social n pixajoy maka, bermulalah operasi photobook yang telah diberi nama NQA/1/1-2012 selama 16 jam. ye, walaupun seperti operasi ni melibatkan 4 hari, tapi kena curi2 masa juga buat. nasib baik ai cuti-whole week, ada la masa2 terluang kan! hahaha, spending free time with creating my very 1st photobook with pixajoy.

nak start project, kena install pixajoy editor dulu. pastu pilih la jenis2 photobook dan officially start the project. yeay! hey, pixajoy editor ni senang sangat nak guna. drag, resize masukkan gambar. semuanya bergantung pada kreativiti. tapi jangan risau untuk orang2 yang kurang kreatif, pixajoy dah sediakan template. guna je template sedia ada uols. 

1st project dedicate to lil angel, auni. so ai plan nak buat 1st year book gitu. tapi pic pun tak banyak sangat maka banyak juga ruang2 kosong. design ai pun simple je takde bunga2 bagai, susun2 pic je dalam satu page. hopefully tak serabut la. 

dah siap draft, masa untuk order photobook. so kena upload project kita and buat payment. kalau ada voucher, guna la voucher ye. photobook ai ni Cheap n Chic Softcover, ada 40 pages. gigih kan nak buat. so pagi tadi (13/5/12@5.00am) semua urusan order settle. sekarang ni tunggu hasil kerja.

harap2 turn out nice. percubaan kali pertama kan?

Posted via Huawei Ideos S7

0 comment:

Powered by Blogger.