random pic #14: strange & stranger



30.9.2012

milo dan cracker, berbeza pada asasnya tapi cukup melengkapi. tak cukup ummph kalau ada milo panas tapi takde cracker lagi2 bila hujan lebat. bukankah kita sepatutnya begitu? berbeza tapi saling melengkapi.

Insya'Allah pasti ada jalannya. Amin :-)

Posted via Huawei Ideos S7

good bye, september



30.9.2012

sekejap je masa berlalu. somehow september kali ni banyak coretan2 penting hidup. should we call it pencapaian, haha.

lil auni is 1 n auntie have 1 year before turning 30. haha. ai pray my angel will have a great life n health. auntie managed to capture all your 1 year moment in your 1st year book! sori pa&ma, auntie akan simpan photobook ni, n pass to lil auni one fine day.

syukur. I've learned something this month which made me realised that life is about giving and sharing. Alhamdulillah.

jot down, banyak spending on AA lately! haiyaa. but's ai am look forward to experience it. Insya'Allah, ada rezeki boleh terbang lalalala.

this month gak, ai have courage to let my kpp know that ai am willing to be transfer. yup, tempat jauh pun, should be ok. sementara takde commitment ni, apa salahnya. walaupun ai tak tau, macam mana keadaannya nanti, tapi no harm trying. kalau la ada rezeki.

oh cik net announce yang dia akan engage this year n kawin pobably next year. ai am happy for her, at last she meet her soulmate. tapi sedey pun ada gak. sobs.

overall positive aura for september, good things shall be continue. yup, ai want to back on track n hav fun!

october is around the corner! what to expect ya?

Posted via Huawei Ideos S7

lunch cum dinner, oh my skill!



29.9.2012

dek kepenatan berjalan kaki ai skip lunch. haish utamakan tido. hehe :-) so bila dah tersedar dari beradu maka perut pun dah lapar. aisey, masak apa?

late lunch n early dinner! so, masak nasi n today's highlight- PARI! okay, menu kita hari ni ialah ikan pari bakar n asam pedas pari with kangkung goreng belacan. haha. sedapkan, setengah jam berperang kat dapur nak siapkan dish. muahaha.

ai think, skill masak asam pedas dah improve. sedap semacam je walaupun ingredient tak cukup. haha. ok lah, let's join me for lunch cum dinner. yeah!

Posted via Huawei Ideos S7

jalan kaki untuk sihat



29.9.2012

yup, another aktiviti jalan kaki untuk sihat or untuk lebih 'sihat'. hehe :-p kali ni anjuran kementerian perladangan perusahaan komoditi. jalan kaki sejauh 5km, start point dihadapan jpn hingga ke bulatan masjid putra dan patah balik. yeah.

walaupun 5km, for me it took about 55 min. haha. such a bad record, huh. supposely, ai met up with NIO n cik wi, tapi oleh kerana ai lambat maka tak kesampaian hajat nak jumpa, sampai sudah. huhu. so ai jalan solo with others peserta. it's fun! ai adore dengan semangat orang2 veteran dan kanak2 yang berusaha untuk habiskan 5km. ai pun letih!

mc of the day was Nash-pada syurga diwajahmu. dah tua pun still handsome. muahaha.

selain dari air mineral, penganjur ada sediakan pisang n roti bakar! bayangkan dah kepenatan dapat plak makan roti bakar, best betul!

selepas rehat dalam 20 min, ai pun cabut balik. tak daya nak tunggu sampai event habis. unfortunately all d effort ke laut bila sampai je umah, ai sambung tido. haha. am ai mengigau pergi jalan kaki sejauh 5km? hmm :-)

Posted via Huawei Ideos S7

farewell mr JKH



27.9.2012

lepas mesyuarat bahagian, ada farewell untuk mr JKH. boleh dikatakan start je mood farewell masing2 start sayu. ai plak dah diamanahkan oleh dj untuk capture photos n record movie.

bila JKH start bagi ucapan, masing2 hayati dengan tekun. yup, banyak mesej JKH untuk semua orang. JKH nampak strong n positif. tapi apa sebenarnya yang dia rasa hanya Allah yang tahu.

part paling hiba waktu kpp baca warkah yang dikarang dj. start je kpp baca tersedu2 masing2 sampai penghujung. memang touching la. ai plak tak dapat nak layan jiwa maklumlah kena record movie kan. sobs.

apa pun arahan tetap arahan. kena la ikut perintah. huhu. wish JKH good luck n happy2 selalu. lepas ni mesti sunyi coz takde orang nak tanya, "mana sahabat you" bila dj takde.

sobs. sobs.

Posted via Huawei Ideos S7

saringan minda sihat



27.9.2012

hari meeting lepas, dapat edaran memo untuk buat questionnaire saringan minda sihat. nak ukur tahap stress (S), kemurungan (D) dan kegelisahan (A). ai like jawab soalan2 camni. cik LRS kata untuk survey gred mana lebih stress. huahua.

soalan2 a bit pelik tapi boleh la. kalau kritikal kena sesi kaunseling la uols. ai jawab dengan jujur tau. result?

S-8 (ringan)

stress? rupanya ai tak stress sangat. terkawal.

A-8 (sederhana)

gelisah secara sederhana. hmm, awat eh. kadang2 ai ni memang pun gelisah tak tentu pasal. too much think of something yang tak jadi lagi. banyak sangat kalau... huhu

D-7 (ringan)

kemurungan? yeah, ringan. kenapa murung eh.

overall semua tak normal. kena tune balik ni, dapatkan aura positif. where should ai start? patut ke jumpa kaunselor?

Posted via Huawei Ideos S7

addicted kepada voucher photobook. haha

25.9.2012

erk, sejak dapat photobook lil auni "ALBUM" semakin menjadi2 plak. pantang ada jual voucher photobook kat living social, tangan ni gatal je nak "buy". haish.

nak dijadikan cerita, dapat notification email dari living social. pastu browse voucher2 yang ada, mata tertangkap pada voucher photobook@rm38 by photobook malaysia. hmm, photobook sebelum ni by pixajoy, ai pun ada lagi 2 voucher pixajoy (beli last month) expiry jan 2013. tapi tu dah book untuk trip langkawi and water rafting. lol, alasan kan.

voucher ni rm38 worth rm128. haa, murah kan? saiz photobook landscape 1/2 of A4 size, which for me OKAY for now. so, beli lah. hehe :-) this voucher akan expired bulan Feb 2013. so save for USS trip and KK trip. yeay! (ai beli 2 voucher, oppsss!)

okay, korang dah terpengaruhkan? sila beli. sekian


cepat beli sementara stok masih ada. preserve the memories. love!

homework la la la



25.9.2012

haish. pagi2 dah tension. dapat sms orang berkuasa (OB) 1 soh sediakan semua maklumat berkaitan agensi untuk presentation next week. menggelabah kau. but, SEMUA MAKLUMAT BERKAITAN? what? direction nya apa?

demm. ai da info  OB 2 yang ai tak buat lagi keja2 korek history agensi plus ai kena pergi bengkel fail, tapi beliau kata it's ok, dah abis bengkel baru pulun. haha. tapi OB 1 kata SEGERA. lol. memang la ai tak dapat buat uols. nak segera soh la orang yang dikau kata pandai buat keja, bukankah dikau kata ai tak pandai buat keja? sesentap kan. fact is ai hardly kena concentrate pasal klasifikasi fail sebab benda ni dah jadi tugas2 lain ai. need to responsible for it. ai know keja korek history lagi penting but why eh takde mood nak buat. ai hate keja digging2 ni.

things that ai hate most, OB selalu tak bagi direction. come on benda yang nak dig ni bukan benda kecik. it's so broad sampai tak tau nak start mana. ai hate when ai put all effort preparing SEMUA DOKUMEN BERKAITAN, tapi tak guna pun akhirnya. that is the function of OB, bagilah direction. bukan nya ai nak detail, ai am giving you a space to direct, at least to look pandai. bukan just talk rubbish.

instruction by sms? sediakan semua maklumat berkaitan agensi dan berbincang dengan saya untuk sediakan pre-discussion. SEGERA.

good. ai pity myself. this is worst n ai want to end it.

Posted via Huawei Ideos S7

random pic#13: seni itu indah



25.9.2012

ai was amazed bila ai perhatikan satu2 ukiran/ senibina dalam masjid besi ni. macam mana la orang yang reka design2 ni dapat inspirasi?

Posted via Huawei Ideos S7

D-2: oh bengkel klasifikasi fungsi



25.9.2012

worst. hari ni memang headache. tunggang tebalik nak siapkan tesaurus fail ni. macam mana la nak jaga, maintain, buat masterlist fail2 ni. lagi besar organisasi lagi banyak fail. dugaan. ai plak responsible ke atas benda ni. haish!

overall bengkel hari memenatkan otak. macam mana agaknya hari esok ye? hmm :-)

Posted via Huawei Ideos S7

oh, O Nine Steam Burger



24.9.2012

again, layan steam burger o nine. sedap hingga menjilat jari uols. menurut pemerhatian, agak ramai orang stop by untuk enjoy burger ni. burger sedap, meat tender n juicy. look forward, they need to improve accuracy and most important speed.

Posted via Huawei Ideos S7

my 1st photobook by pixajoy



24.9.2012

hari ni ai dah terima my 1st ever photobook by pixajoy. yeah!! it's small in size half of A4- awesome n super cute. oh! ai just love it.

still remember hard effort of doing  this photobook? yeah, it took 16 hours to complete it. haha, so tak pro. rasa berbaloi beli voucher from living social rm39, dapat photobook yang memuaskan hati. ai mengaku that I can't stop viewing photos in d photobook. hoi, hoi macam tak percaya je ai berjaya buat photobook ni. semangat berkobar2 nak buat another 2 books! (currently ada 2 more voucher, haha)

pixajoy, guys you just made my day :-) service was prompt n most important I love the photobook! you guys shall wait my next project!

so korang kalau nak tengok apa lagi product by pixajoy, feel free to click pixajoy banner kat blog ni or log on to www.pixajoy.com.my

"preserve the memories with d love ones"

Posted via Huawei Ideos S7

bengkel fail@masjid besi


24.9.2012

last minute call! kena g bengkel klasifikasi fail kat masjid besi. nasib baik dekat kan boleh la bergembira. what make bengkel kat masjid so much diffrent dari tempat lain? the environment, of coz!

dalam bilik dimana bengkel diadakan, it's feel so tenang. mana tak nya kiri kanan dinding ada ayat Quran. sejuk jiwa, although ai n kak zai rasa cam tipah tertipu je kena p bengkel ni. ah. suasana kat masjid adalah aman, create peace in d heart. ewah2, layan jiwa plak uols!

back to business, bengkel is good escape. haha. tapi pergi bengkel without know what will happen, it's like redha je la dengan apa yang kena buat/ dapat. yup, ada kerja. worst case ni adalah bengkel susulan siri ke 4. haha. demm betul apasal la orang yang p sebelum ni tak p? reason- that task is none of their business. whatever, like ai care kan?

so ai n kak zai jadi mangsa. sound like easy task but not that easy yo. kami kena klasifikasikan fail yang banyak (giler) kat fsqd mengikut fungsi. hoi, hoi 'senang' sangat ni! pastu esok kena present dalam bengkel. apakah? fail yang banyak tu camno kami nak klasifikasikan. dah la masing2 caw n seksyen buka fail membabi buta. fail dengan nama sama repeat kat 2-3 seksyen. demm.

okay, okay. ai kena buat homework malam ni. dah bertahun tak bawa keja balik umah. cehh. but ai know (for sure) ai takkan dapat digest semua senarai fail ni n klasifikasikan ikut fungsi. loser betul.

okay, bengkel kat masjid kan? redha je lah :-)

Posted via Huawei Ideos S7

random pic #12: kek marble?



23.9.2012

teringin nak makan kek marble tapi banyak bahan2 takde. nasib baik ada resepi super simple kek marble untuk ai cuba. hehe. korang mesti tak caya kalau ai kata resepi ni ai amik kat tepi kotak tepung naik sendiri. huhu. boleh la kan asal boleh makan.

psst. kek sedap tapi kering sikit :-p

Posted via Huawei Ideos S7

jom jalan kaki :-)



23.9.2012

finally hari jalan kaki tiba. dek kerana layan astro abo ai tidur lambat around 3 am. haish, sudahnya bangun pagi dalam keadaan terpaksa, lapar dan tak cukup tidur. gedik kan siapa soh layan astro mentang2 free.

tq cik nio sebab amik kat umah. bukan main semangat nak jalan kaki amal. kami sampai kat tapak jalan kaki around 7.15am. masa tu orang dah ramai! lautan pink! mc adalah maria tunku sabri, so memang kecoh la kan. tapi pejalan kaki lemau je macam tak semangat. tapi bila maria announce artis2 yang ada barulah dengar pejalan kaki bersorak. haha.

sebelum start kena warm up dulu, tarian zimba ke zamba tak sure plak nama dia. memang rancak la tapi ai tak terbuat plak jauh dari pentas kan tak nampak step. huhu. around pukul 8.00 am baru start jalan kaki. pergh bila agak lama tak bersenam jalan kaki 5km pun terasa jauh uols. lenguh kaki ai.

selepas berjaya menghabiskan jalan kaki ai n nio cepat2 nak balik. takdo la we all nak layan aktiviti2 yang ado. kaki pun dah tak larat nak jalan oii.

overall it's fun n ai rasa sihat hari ni. should jadikan jalan sebagai senaman. hehe.

Posted via Huawei Ideos S7

untuk 3 hari



21.9.2012

ai memang tergedik2 nak tengok movie untuk 3 hari ni. starring artist mantap2 so mestilah kena tonton kan, kan? so petang lepas ofis hour ai, dj n nio bergegas beli tiket wayang. yeah!

orang kata, 5 min pertama penting dalam satu2 cerita. minit2 tu yang tentukan sama ada kita patut kata YES atau TAK pada cerita tu.

UNTUK 3 HARI

for me cerita ni 3/5 star. sesuai untuk orang yang kawin p tengok. muahaha. untuk orang bujang, jauhkan diri dari orang yang tak berpendirian. kawin never a joke. mana de untuk 3 hari je oii.

movie ni a bit slow n ada banyak flashback. tapi ok la kalau nak layan. siapa lagi nak sokong movie kita kalau bukan kita sendiri. hehe :-)

Posted via Huawei Ideos S7

roti jepun



21.9.2012

ai terdengar adik cashier kat kiosk bon gior alamanda (food court) bagitau seorang customer yang roti ni originally dari Jepun. wah kelass kan, international gitu. ini percubaan pertama ai nak makan roti ni. hmm, so kita pilih roti yang ada hiasan or side dish yang menyedapkan: coklat n pisang!

first time masuk mulut, WOW! sedapnya. kena plak dengan ais krim, pisang n coklat, memang nyaman. tak rugi cuba :-) ai pun rebut2 makan ngan dj n cik wan, sampai order lagi satu set roti jepun ni. yeah!

price untuk set couple rm14++, yang we all makan set single rm6.90. berbaloi2 dan nyum!

Posted via Huawei Ideos S7

burger prosperity o nine



21.9.2012

yeah, mari rasai kesedapan burger steam o nine. hmm, macam kiosk2 burger yang lain kiosk o nine ni ada pelbagai jenis, rasa n kombinasi burger yang menarik untuk dicuba.

lihat saja burger ai, dengan daging ayam yang di steam, kuah black papper yang melimpah, sayur2 n kepingan cheese. hmm, sedap dimakan masa panas. rugi kalau tak cuba.

kat area lain, ai tak sure mana uols boleh rasa burger ni, tapi kalau uols jalan2 kat putrajaya dan teringin nak rasa burger ni singgah lah ke kiosk o nine, berdekatan dengan bangunan moa. Insya'Allah korang akan suka ;-)

Posted via Huawei Ideos S7

qurban 2012: infaq kemboja



21.9.2012

alhamdulillah, Insya'Allah terbuka hati untuk menjalankan qurban tahun ni, satu bahagian. mujur ada sahabat2 yang mengigatkan dan mengajak untuk sama2 membuat ibadah ini. Insya'Allah ada rezeki untuk dikongsi bersama.

saudara kita di Kemboja ramai yang masih tidak berkemampuan dan memerlukan sokongan daripada kita. semoga usaha kecil dapat membantu dan menceriakan saudara kita disana. kenapa Kemboja? tiada halangan untuk memberi biarpun terpisah benua. tepuk dada tanya selera. so kalau ada kawan2 yang nak bersama2 dalam usaha ini boleh dapatkan maklumat lanjut di sini  infaqkemboja.

Nota : Projek ini diterajui & koordinasi oleh Raudhah Sakeenah Travel (Hj.Zikri -Malaysia) dan dibantu oleh Ustaz Sulayman @Saan Layman (di Kemboja). Semua pembayaran akan melalui akaun DMK RAUDHAH (Maybank Islamic) di Malaysia untuk disalurkan ke Kemboja.

sedikit mengenai tata cara permohonan untuk sertai program ini

1. boleh daftar maklumat diri secara online. dapatkan info di  infaqkemboja 

2. melalui email yang didaftarkan, akan terima maklumat berkenaan akaun bank n penganjur

3. buat pembayaran, rm250/bahagian. hantar slip pembayaran kepada penganjur

4. terima emel, yang pembayaran telah diterima

mudahkan? so, qurban kita ni akan dilaksanakan penganjur dan dibuat di Kemboja bersama masyarakat Islam disana. ok, renung2 kan dan selamat beramal :-)

Posted via Huawei Ideos S7

oh! jom terbang ke Padang!


20.9.2012

aisey, sejak bila plak ai berjinak2 ngan website air asia ni. dah 'ter' alert plak ngan promo free seat, ada plak duta pelancongan sebelah kubikel ai ni, makin menjadi2 lak keinginan nak terbang. eh, eh now everyone can fly meh?

punya lah confident, terus cari tarikh nak terbang ke Padang, Indonesia. tujuan utama shopping kat Bukit Tinggi. kelass kan, tak penah melancong international tiba2 je ai nak p berdua ngan mak!

tiket return cost me about rm130/pax. boleh la kan kalau nak beli. hehe. teringin nak bawa mak g jalan2 walaupun negara Asia je. tapi bila dah usai buat payment, jadi seram lak. boleh ke ai nak bawa mak p jalan2 kat Padang ni uols? ai pun tak penah g melancong luar negara. haish.

takpe, setiap perkara mesti ada kali pertama kan. ai boleh punya. nanti ai dapatkan advise cik dj yang expert bab ni. Insya'Allah, niat baik pasti Allah bantu. Amin :-)

p/s: tiba2 rasa nak tag bapa g jugak. should I? budget camno?? huhu :-)

Posted via Huawei Ideos S7

cawangan sape yang kuat makan ni?



19.9.2012

ada je modal nak makan sama2. alhamdulillah ada masa, ada ruang ada duit. haha. kali ni sempena 3rd qtr birthday celebration untuk dj, cik wi n kak fini. kebetulan pula geng2 klang turun putrajaya, molek sangat makan bersama2, dapat eratkan ukhwah. hehe.

best part makan hari ni, semua orang menapak ke SR, Galeria. panas terik oii tapi gigih berjalan! memang kepoh! sekali pandang macam rombongan cik kiah pun ada.

dah masuk SR, masing2 tak abes pot pet. al maklumlah masing2 giat mengusik, korek plan cuti n gosips! best2 yang penting boleh 'in' ngan citer2 tersedia sambil makan kek2 SR.

apapun ahli rombongan memang bertuah coz cik ila kuar duit rm300 belanja kami semua. wah2 untung la ada duit terlebih cik ila, merasa makan free. anyway tq cik ila n geng2 cawangan yang tak cawangan sangat. hehe :-)



Posted via Huawei Ideos S7

menyebarkan kasih sayang emak



18.9.2012

rezeki yang dikongsi bersama. alhamdulillah ramai gak yang dapat merasa rendang mentarang yang ai bawa kat opis. rata2 komen, sedap! kembang setaman, ehem mak siapa yang masak?

senyum!

Posted via Huawei Ideos S7

jalan kaki amal Avon



18.9.2012

goodies! semangat kan uols nak join  jalan kaki amal AVON. yeay! masuk2 ofis hari ni goodies dah ada atas meja. highlight pastilah t-shirt pink! kelasss pakai pink uols.

selain dari t-shirt ada barang2 dari sponsor such as pads, sanitizer tissue n of coz barang2 AVON!

tak sabar nak  jalan kaki amal hari sabtu ni. weehuu!

Posted via Huawei Ideos S7

"ALBUM" view secara maya


18.9.2012



berdebar2 nak tunggu final output "ALBUM". as of today, e-album dah boleh view secara maya. emm, nampak macam ada yang senget2 sket. maklumlah amatur yang buat.

apa agaknya rupa sebenar hasil kerja ai ni? hmm. korang yang nak tengok album maya klik sini.

Posted via Huawei Ideos S7

pulang



17.9.2012

hari untuk pulang. haish, malas tapi kena gagahkan diri. gerak dari ks kol 6 ptg sampai around 10 malam. hari ni banyak pula muatan jeruk asam, lauk2 dan paling penting rendang mentarang.

oh apa tu mentarang? spesies cengkerang, ada isi kenyal dan sedap. tq mom masak rendang ni :-)

pic: raw mentarang sudah ready!!

Posted via Huawei Ideos S7

love, "makcik"



16.9.2012

lil auni cukup marah kalau kena buli. hehe :-) tapi lil auni comel je bila dia marah orang pastu dia boleh gelak pulak. lawak je.

stay healthy n happy, love, auntie (^©^)

Posted via Huawei Ideos S7

susu uht DL untuk auni



15.9.2012

susu ibu adalah yang terbaik untuk anak, no doubt. tahniah ibu2 yang brest feeding anak mereka. good job guys! alhamdulillah, the lil auni pun baby susu ibu dari lahir sampai la ni. kelebihan to my sis yang tak kerja so that she able to bf wherever.

discover benda baru,lil auni pun suka minum susu uht dutch lady strawberry. as a galakan to lil auni untuk minum susu auntie belanja beberapa kotak susu uht for kids 125 ml. surprisingly, lil auni minum sekotak tak pelawa pun kat orang. sedap sangat ke? hehe :-)

best part coming with this tiny susu uht, voucher FREE entrance for kids to Legoland. wah, macam menarik kan? it's a promo, mak pak still kena bayar ratusan ringgit untuk masuk 1st Legoland in Asia :-) guys yang nak pi Legoland, grab this voucher kat belakang kotak susu uht. hav fun ya!!

Posted via Huawei Ideos S7

undi adalah rahsia saya



14.9.2012

hari ni ai terima soft reminder. berdebar2 pula uols?

Posted via Huawei Ideos S7

pengorbanan ibu


14.9.2012

good, it's Friday n baru boleh betul2 cuti. long weekend yo! cuti kali ni memang thrill. ai rasa profesion housewife adalah superb dan ai respect to all mom n d housewife. all of u are SUPER MOM/ WIFE!!!

masa ai basuh pinggan ai sempat fikir, macam mana mom can do all this house chores without complaining? haiyaa, baru beberapa hari cuti keja ofis n masuk keja suri rumah, phew, surrender uols?! haha.

ai bet mom knows best. kadang2 ai wish to explore what mom really feel, think? ai tau kadang2 mom nak menitik air mata bila kena marah sebab salah buat air. ai know mom marah bila bapa kata lambat prepare food. tapi ai really don't understand, where is SABAR come from? where?

masuk telinga kiri keluar telinga kanan?

redha?

she had a hard life. pray that Allah will always love you. ai promise that ai will take care of you. Insya'Allah

thank you ALLAH!

Posted via Huawei Ideos S7

auni, 1st birthday celebration


12.9.2012


this is exciting! haha. lil auni pun tak tau what really happen. untung laa, cucu 1st boleh la nak celebrate bagai kan. ni pun late celebration, sebab nak make sure kawan2 mak free nak datang n ada cukup masa nak masak. lol.

food preparation start dari malam sebelumnya dan bersambung ke hari esok. lucky that we set time at 5.30 pm, memang banyak masa nak sediakan makanan- laksa, rendang ayam, kari ayam, nasi impit, pulut kuning dll. kek birthday lil auni order je kat kedai theme pink angry bird yo!

during event, nasib baik lil auni berkelakuan baik dan tak protes. haha. al maklumlah dah comel pakai gaun putih mama beli. cute je muka dia masa nak tiup lilin tapi memang tak berjaya nak padamkan.

food, alhamdulillah semua habis dimakan n dibungkus. lega. part paling sengsara of coz part basuh pinggan n periuk belanga. pengsan *_*

lil auni, grow healthy n happier. auntie sayang awak. 

Posted via Huawei Ideos S7

happy birthday, auni!


10.9.2012

Alhamdulillah, lil auni is one year! cepat masa berlalu n she grow so fast! sekarang dah jalan dengan laju n dah pandai balance diri sendiri.

semoga lil auni akan terus diberi kesihatan, kegembiraan, sentiasa sihat & cergas. semoga sentiasa menjadi anak yang solehah dan berbakti kepada ibu bapa. insya'Allah.

notes:

1. pic will upload later :-) lupa nak copy pic from pc

2. tarikh ni pun uncle din lapor diri kat opis. tahniah

Posted via Huawei Ideos S7

cuti2 sekinchan


10-14.5.2012

oleh kerana cuti banyak lagi berbaki, maka ai telah apply a week leave dari 10-14/9/12. sebab? dah hujung2 raya n nak celebrate lil auni 1st birthday. selain dari tu, nak lari dari opis dan nak motivasi diri sendiri.

tapi seperti yang dijangka, cuti memang tidak aman. sudah lah inbox penuh ngan benda nak folow up, ditambah pula dengan keja2 kena email sana sini. tapi sebab mood cuti, keja tetap buat tapi amik masa lama sikit. hehe. tapi ada yang lebih membencikan seorang yang tak paham2 asik nak folow up sijil itu ini. adeh, ai pun amik keja orang secara paksa rela. orang sebelum tak buat, tiba2 nak tuntut sijil2 sepanjang tahun. eii dah la tak paham bahasa, orang kata next week nak semak, siap warning2 plak. ringan je mulut ai nak sound, tapi sebab mood cuti, malas la uols nak layan. lain kali cakap elok2, ingat kami tak buat keja ke kat hq. der.

tapi cuti memang capai objektif. yang paling best dapat bergomol dan membuli cik auni yang semakin aktif dan nakal. pengsan.

bila lagi mau cuti eh?

Posted via Huawei Ideos S7

operasi tergendala


15.9.2012

baik lah, ai memang niat nak tukar layout blog. tapi sepanjang hari ni tak jumpa template yang menarik. sudahnya, kerja separuh jalan. esok janji sambung. hehe

Posted via Huawei Ideos S7

pixajoy#1: 1st photobook project- lil auni first year



10-13.9.2012

susulan dari keinginan membuat photobook dan disokong dengan pembelian voucher living social n pixajoy maka, bermulalah operasi photobook yang telah diberi nama NQA/1/1-2012 selama 16 jam. ye, walaupun seperti operasi ni melibatkan 4 hari, tapi kena curi2 masa juga buat. nasib baik ai cuti-whole week, ada la masa2 terluang kan! hahaha, spending free time with creating my very 1st photobook with pixajoy.

nak start project, kena install pixajoy editor dulu. pastu pilih la jenis2 photobook dan officially start the project. yeay! hey, pixajoy editor ni senang sangat nak guna. drag, resize masukkan gambar. semuanya bergantung pada kreativiti. tapi jangan risau untuk orang2 yang kurang kreatif, pixajoy dah sediakan template. guna je template sedia ada uols. 

1st project dedicate to lil angel, auni. so ai plan nak buat 1st year book gitu. tapi pic pun tak banyak sangat maka banyak juga ruang2 kosong. design ai pun simple je takde bunga2 bagai, susun2 pic je dalam satu page. hopefully tak serabut la. 

dah siap draft, masa untuk order photobook. so kena upload project kita and buat payment. kalau ada voucher, guna la voucher ye. photobook ai ni Cheap n Chic Softcover, ada 40 pages. gigih kan nak buat. so pagi tadi (13/5/12@5.00am) semua urusan order settle. sekarang ni tunggu hasil kerja.

harap2 turn out nice. percubaan kali pertama kan?

Posted via Huawei Ideos S7

ops cookies!



9-10.9.2012

alhamdulillah, rezeki. kali ni adik oyun yang nak nikah this coming weekend plak yang order. kesemuanya dalam 450 pcs/ 3 adunan choc chip cookies. 

operasi cookies ni start selepas habis sesi gosip bersama shu n pah. hoi, hoi penat dah berjalan makan kan satu hari ni, sekarang masa untuk beroperasi. kalau dah start lewat, makanya nak menghabiskan 3 adunan, sampai subuh la jawabnya. memang menahan je la mata ni, jangan sampai tido. nasib baik takde batch yang buat hal. semuanya menjadi.

resepi kali n masih menggunakan resepi cookies yang sama, cuma kali ni ai tambah 1 sudu besar gula kastor dan 1/2 tsp emplex. hasilnya? not bad, lebih crunch!worth to try, experiment la sikit kan. hehe :-)

next day, ai tambah lagi satu adunan untuk diisi dalam beg door gift masa celebrate birthday auni nanti. 

yeay!

Posted via Huawei Ideos S7

a good bye meeting to shu&hilmi



9.9.2012

setelah pelbagai perancangan dibuat, akhirnya kami berjumpa kat kaabab putrajaya. mana2 nak beraya pun ok jer. so, we all kalau dah berjumpa macam2 topik la keluar. ai n shu memang tak habis2 nak bahan pah yang tak habis2 dengan dr cinta berbulu dia tu. tak nak konon, tapi joging still sama2. hehe. shu n hilmi, newly weds datang dengan khabar gembira, shu is pregnant! alhamdulillah, rezeki. pastu both dr shu n dr pah, tak habis2 dengan term kedoktoran depa yang kadang2 bila ai n hilmi dengar, terpaksa la buat2 paham. belum lagi dengar case2 depa kat hospital. macam2 hal.

tujuan berjumpa sebab nak say good bye to shu n hilmi. depa nak berhijrah ke uk. hilmi nak sambung study, shu cuti mengikut suami. untung laa. apa pun, wish both of you good luck n take care, esp shu yang nak deliver kat sana nanti. 

shu, pah n ai. tq encik tukang amik pic kami aka hilmi :-)

Posted via Huawei Ideos S7

dj's open house



9.9.2012

kalau dj n cik teh yang buat open house, al kisah nya gagahkan diri jugak mahu pergi. mesti banyak yummylicious food. lucky, berjaya pujuk cik net untuk pergi rumah dj sebelum dia nak dating aka shop barang2 untuk hari penting dia (so soon). hehe :-)

perjalanan memang mudah dengan direction yang dj email sebelum ni. confirm tak sesat barat. sampai2 je kat umah dj, makanan (yang banyak) dah siap tersedia, tetamu pun dah ramai. so, apa lagi, makan time! antara food yang dihidangkan ialah nasi ayam, mee kari ketam, kuih2, kek dll. tak ketinggalan food yang dibawa oleh cik wan- laksa.

kekenyangan dibuatnya. gendang gendut tali kecapi, kenyang perut suka hati :-) tq dj n family!

pic: geng bkkm+suhaniey with zara!

Posted via Huawei Ideos S7

penyakit malas



6.9.2012

haish. haish. macam2 malas ada sekarang. takde mood. tak gembira. ai need something new, something that really can boost anything.

I can? can I?





Posted via Huawei Ideos S7

ops cookies-400 pcs!



3.9.2012

amik mood nak mulakan operasi 400 cookies untuk majlis tunang adik oyun. malangnya tak boleh start sebab cik net dah bawa balik johor penimbang n mixer. huhu :-)

takpe weekend ni la baru start. yeah!

Posted via Huawei Ideos S7

oh GPS!



1.9.2012

ai n GPS ni bukan la satu benda yang ada hubungan simbiosis. al maklumlah keta pun kat bapa. tapi bila syok beraya best jugak pemanduan (cik net) digembirakan dengan suara dari GPS kan?

cik net punya GPS berjenama PAPAGO. GPS ni agak accurate tapi macam biasa la nak tunggu isyarat satelit punya la lama. sabar je lah. tapi part yang cik net tak berkenan dengan GPS ni ialah word prediction-bila nak taip keyword je mula lah GPS ni predict word yang tau. iskh.

korang pakai GPS brand pe? or GPS semula jadi je?

Posted via Huawei Ideos S7

hunting rumah terbuka. yeay



1.9.2012

memang gigih!

yeah, dua word tu memang terbaik menggambarkan kesungguhan cik net n ai hunting for open house. hehe :-) tapi agak kecewa la sebab takde open house, ada pun jauh.

sudahnya, open house yang kami terjah ialah open house tengku adnan, ahli parlimen. tapi jangan kata la uols ramai betul umat manusia. makanan ada banyak station tapi ramai gak orang berebut-rebut.

apa hasilnya? jeng2 laksa penang, lemang n rendang daging. alhamdulillah.

selepas open house ni kami terjah umah puan fazz pula makan meehoon sup n pecal jawa. yeay!

Posted via Huawei Ideos S7

hai, september :-)



1.9.2012

tak sabar nak looong cuti. yeay!

Posted via Huawei Ideos S7
Powered by Blogger.