oh, syawal 1433. hehe :-)



22.8.2012

syawal datang dan pergi. tahun ni seronok raya sebab lil auni ada kat umah. gamat dibuatnya melayan budak kecik baru dapat kaki n so kepochi ni. hehe :-)

bercerita tentang raya, family ai time awal2 raya memang tak ke mana. tunggu orang n sedara mara datang beraya. yup, raya 1 sampai raya 3, berpusu2 orang datang, ada gak yang berkampung kat umah ni.

lagi, bila raya ni letih dibuatnya. kena prep masak, basuh pinggan, sapu, mop, kutip sampah dll. aisey, lenguh! banyak2 task, basuh pinggan mangkuk, periuk belanga ni memang mendatangkan stress. mana tak nya, berpusu2 orang datang, berpusu2 juga pinggan mangkuk kena basuh. penat sey.

bila orang datang ni hati kena cool. al maklumlah banyak soalan cepu cemas. safe side jadi bibik kat dapur. haha.

tahun ni ramai new family member. the family grow bigger la la ni! duit raya pun tak cukup. tu tak kira lagi kalau bayi2 buat koir lagu tangisan hari syawal. memang tahan telinga, sabar. budak2 lari sana sini, wonder adakah ai begitu semasa kecik? keke :-p

gosip raya memang macam2. pelik pun ada. pening gak memikirkan masalah2 camni. adoi2.

tahun ni tak amik lagi pic family macam org2 lain dok tayang kat fb. tak sempat!

okay, okay. entri ni pendek tapi dah 3 hari raya baru siap. exhausted dibuatnya hari2 kena basuh pinggan.

Posted via Huawei Ideos S7

0 comment:

Powered by Blogger.