gulungan horlicks untuk raya



17.8.2012

dek kerana kagum ngan gulungan yang dibuat oleh dj, ai telah pasang cita2 nak buat gulungan yang sama bila sampai kampung. bahan2 mudah disediakan n cara2 nya kedengaran mudah. yeah!

rupanya my sis dah biasa buat gulungan ni cuma ai je yang tak tau :-p so lagi senang kan keja.

ops gulung bermula!

ai rasa kuih ni teori memang senang. tapi bukan mudah sangat okay. bahan2 yang ai guna kulit popia (besar),horlicks, nestum n gula. part nak menggulung memang amik masa sket n leceh sikit. untuk 1pkt consist of 50 kpg kulit popia besar ai n my sis gulung dalam masa 1.5 jam. part goreng dan sadur memang senang. sekejap je settle.

rasa? yummy dan crunch! sekali makan susah mau berenti. hehe :-)



Posted via Huawei Ideos S7

0 comment:

Powered by Blogger.