IFSC 2012: sekretariat vs peserta



16-18.7.2012

it's an International Food Safety Conference 2012, Kuala Lumpur, Malaysia :-) yeah! setelah bergelut dengan masa dan kesibukan itu ini hari yang ditunggu2 pun tiba. ada 18 technical paper telah dibentang dan overall ai believe it was a sucsessful event. hehe :-) event ini adalah kerjasama moh+mift dan umd.

Day-1

busy day as secretariat! ada opening event yang melibatkan ybmk dan dinner yang melibatkan ksu. haish! although everything was according what we planned, tapi biasa la kena jadi wonderpets tutup apa2 kekurangan yang ada. opening by ybmk was short tapi banyak soalan2 press. next in conference room, dg sampaikan keynote address dan merasmikan IFSC 2012. ai tak sempat nak dengar paper hari ni dok ralit dengan isu makan malam.

dinner with ksu! simple but great. cik melah sponsor tari menari, ada dr yang jadi mc+penyanyi jemputan dan yang paling penting food sedap. love the cheese cake with rasberry sauce dan lauk ayam (tak tau nama). nak sampai penghujung event mc ajak foreign speaker n jemputan untuk menari atas stage. sporting habis diaorang!

Day-2

hari ni tak payah sibuk2 lagi dan boleh dok diam2 dalam dewan conference. tapi still multitasking - jadi penjaga slide speaker bersama dj. banyak juga paper bentang hari ni. oh, ai jumpa ms jun hari ni. sempat gak tegur dia walaupun cam seram je at first. haha

Day-3

last day! ai masih dengan task jaga slide speaker. hari ni paper banyak fokus on pengalaman negara yang pernah alami krisis makanan. closing conference pula by pk at 2.30pm.

ai think penganjuran IFSC wajar untuk diteruskan pada masa mendatang (^_^)

Posted via Huawei Ideos S7

0 comment:

Powered by Blogger.