sweetchat: pancake durian, terbaik!



14.6.2012

pancake durian uolls? @>--- jom ke sweetchat, mines :-)

sebelum makan kat san fransisco pizza, dj n ai menyinggah kat sweetchat. dj kata kat sweetchat ada dessert yang terbaik. hmm, bila dj kata terbaik dan dipersetujui oleh ai, maka it is a MUST TRY dessert!

oh, it's pancake durian! first thought- lempeng durian? tebal, rasa tepung n ye ke ada durian?

masa untuk cuba!

first time dj keluarkan pancake durian dari plastik, masa tu we dah lepak kat meja makan san fransisco pizza. while waiting dj buka posa, dia pun offer soh makan. hmm, okay! pantang ajak kan...

bila masuk je mulut, terdiam. pergh, sedap kot. ini bukan pancake biasa! yang layer kuning tu tebalnya cam kulit popia, dalam ada thick whipped cream and of coz thick layer durian. sensasi durian memang mantap. rasa cam makan durian but actually pancake durian.

ai had 1 1/2 and dj makan the other half. rasa cam nak makan lagi!! best consume masa sejuk even kat penutup ada note makan within 1 hour kalau tak simpan kat peti sejuk. hah!

apa lagi. I'm not sure location sweetchat yang lain, but surely kalau korang craving nak makan durian yang not too durian boleh cuba makan ka sweechat. untuk haters durian, sorry uolls tetap tak boleh makan sebab pancake durian ada rasa durian sebenar. kelass!

give a try n enjoy!

Posted via Android device

0 comment:

Powered by Blogger.