selamatkan diri, kerana diriku lebih berharga



29.6.2012

kadang2 betul cakap dj. mungkin ai yang bermasalah. haha. tapi semakin hari makin awkward. ai dah move forward, yes. what ai can do. ai don't have power neither loud voice. so ai kena la sedar diri. hey, tapi suka ke kalau orang lalu lalang depan uols pastu pandang ekor2 mata je. macam pesalah dalam jel okay! whatever ur mata, do I look like care?

pastu boleh plak nak sarcarstic. libatkan orang lain. tak profesional. apasal dah tak tau nak letak ego kat mana? haha. dah ludah nak jilat.

ai do play smart. ai mengambil langkah berhati2. less communication mean less kurang ajar, kan? even though ai dah move forward, trauma tu masih ada. esp bila nampak kelibat jejak kat tempat seseorang. terus otak hantar mesej "merendahkan diri". terus otak kata "fake, fake!" bila nampak dari jauh plak, rasa nak menyorok walaupun sedar badan bukan kecik. der.

bukan lancar perang dingin, but more berhati2. silent is always the best killer. dah kena warning jadi pendengar je, tak boleh agresif, keja dalam pressure tinggi. what u aspect? tak kan tiba2 nak jadi orang bermulut manis dan gedik. oh please. tak ikhlas pun tak guna.

ada orang yang kata ai degil. as ai said, ai sudah cuba to be plain, ai dok diam2 buat keja, ok. tak pandang kiri kanan. siapa lalu pun mulut malas dah nak beramah mesra. choi kan. u dream of perubahan kan? terima lah. tak reti bersyukur? at least takde orang kurang ajar kan.

dear Allah, ai just want to protect myself. should ai be blame?

Posted via Huawei Ideos S7

0 comment:

Powered by Blogger.