triffle express



14.5.2012

zon michelia ni tak habis2 ngan aktiviti makan. kali ni turn cik melah nak sponsor duit tapi tukang masak herzi n bibik. kelass. ai ingat nak lenggang kangkung je, tapi herzi pujuk rayu soh buat dessert.

masa ai dok update ni sempat gak jengah nuffnang keyword, amazingnya ada orang search "asilah kassim blogspot 2010 resepi peach triffle". wah, ada gak orang berkenan ye. tq. ai pun cuba gak la taip keyword tu dan alhamdulillah bawa terus ke link resepi peach triffle.  (link resepi) kelass kan?

macam uollss gak, ai pun suka resepi peach triffle ni. mudah je, kan? tapi bila last minit kena buat susah gak. nak cari bahan2 satu hal bekas lagi. kalau bekas tak sama cam selalu buat mulalah salah estimate bilangan. hehe, nasib baik boleh cover2 kan.

untuk 2 adunan dapatlah 14 bekas, isi half je. nak bagi semua merasa jadi lah kan. hehe :-) siap dessert express untuk aktiviti makan dan makan lagi.

p/s : tiada harapan kurus. cet

Posted via Android device

3 comment:

norinaomar said...

asie, aku dah berjaya buat triffle ni,,yahuuu

asilahkassim said...

Yahooo. Amacam sedap tak?

norinaomar said...

sedappppp..raya nak buat masuk dalam bekas dadih..aku siap bagi ke jiran tetangga n diorang agak jakunlah bila memakannya

Powered by Blogger.