pelangi tak menjadi. skill dah ke laut?



30.5.2012

dah berhari2 nak buat kek. terapi jiwa kan. pastu tak beragak2 nak buat kek rainbow. haha. susah kot nak buat kek tu tapi dah terpedaya dengan rupanya yang nampak cantik.

resepi daripada myresepi. sebab pilih resepi ni, kerana kagum ramai orang buat menjadi. dek kerana lupa diri dah lama tak bake, dengan yakinnya menyahut cabaran. yeah!

balik keja beli barang, sampai kat umah terus setting. excited kan. baca resepi betul2 ngan prepare barang2. al masalahnya ada 1 barang susu pekat kena campur ngan air, tapi takde sukatan air. katanya tambah je berapa banyak air, tak kisah. maka ai dah portion 50:50, susu pekat:air.

baked lapisan pertama dah detect something wrong. kek tak naik pun? pastu moist sangat. sure lebih air.

baked lapisan kedua, hmm gerenti bermasalah.

seterusnya...?

tong sampah :-)

bahan2 dah betul cuma air tu terlebih. aiseyy bagitau je la guna brp ml air. kan dah tak jadi kek ai!!!!!?

okay tapi tu mungkin salah satu sebab je selebihnya skill dah tumpul dan mood baking takde tapi paksa gak diri nak bake.

takpe next time cuba lagi. yeah!

Posted via Android device

3 comment:

noi said...

aku pulak berangan je lebih cuti ni nak bake cake lah, buat puding roti lah, nak buat makaroni bakar lah..lalast malas je lebih hahaha

asilahkassim said...

Takpe cuti ada lagi. Hehe

asilahkassim said...

Takpe cuti ada lagi. Hehe

Powered by Blogger.