check in homestay putrajaya di presint 9!



19.5.2012

homestay kat putrajaya ni jangan mimpi nak dapat suasana kampung yang penuh kehijauan tapi apa yang boleh dapat ialah homestay kat flat hijau. hehe :-)

hari ni ai check in homestay kat flat hijau. kalau sesiapa yang familiar dengan kawasan ni korang mesti sedia maklum akan persekitarannya. eh tapi jangan silap, bila ai masuk je homestay yang ai dah book ni, wow agak berpuas hati. bersih!

oh tujuan ai nak dok homestay ni bagai ialah dad n mom nak amik sis family yang balik dari sabah. yup, my lil sweetie auni dah balik! flight diaorang arrive midnight kot. so kena la jemput. tapi takkan nak heading balik sekinchan pagi2 buta kan, so solution sewa homestay!

berbalik kepada cerita homestay..

actually ai pernah menyewa kat flat hijau ni. tapi tak sangka lah pulak rumah yang sama bila maintain jadi luar biasa. superb lah! selesa sangat dan rasa macam kat umah. serius!

okay, homestay ni ada 3 bilik- 2 bilik air cond+kipas, 1 bilik kipas. ada tv with basic astro beyond package, meja makan, sofa, cermin besar. kat dapur ada peti ais, dapur, pinggan, cawan, kettle, kuali n rice cooker. 1 bilik air untuk mandi dan 1 tandas.

kalau nak buat air kena la beli 3 in 1 sendiri, kalau nak masak belilah minyak dll.

persekitaran dalam homestay bersih dan selesa. parents ai pun suka dan satisfied. homestay ni sesuai untuk family yang datang nak melancong, hadiri event dll kat putrajaya ni.

sewa rm130/night. kalau nak sewa homestay ni boleh call en homestay (lupa tanya nama) kat 0196011624.

ok sampai jumpa lagi :-)

Posted via Android device

0 comment:

Powered by Blogger.