apam gebu vs apam polkadot. dots



emak memang terkenal dengan apam. hah, rasanya takde orang yang boleh lawan kegebuan apam mak. begitu kan. so bila ada orang order apam memang gigih la emak dok mengadun, mengukus dan lain2. dan of coz emak sangat mementingkan tekstur dan rasa apam. ala2 chef vs qc la ni :-)

dalam hari yang sama kawan mak yang lain dok order 50pcs apam polkadot. ni baru challenge. walaupun pernah buat polkadot sebelum ni tapi resepi yang selalu guna tak menjadi. cair sangat. tak tau pantang larang mana yang dah langgar. huhu. so reject whole batch.

ai pun google la resepi apam polkadot dari my resepi. jumpa resepi yang just nice untuk buat 50pcs polkadot. hah apa lagi ai bancuh dan kukus dan hasilnya jeng jeng jeng. comelnya apam polkadot ai. haha :-)

kelas kan apam2 ni. yeay!

Posted via Android device

0 comment:

Powered by Blogger.