pemandangan saujana mata memandang



berkrusus ditempat peranginan ni memang mengasyikkan. lapang fikiran, jiwa tenang. hehe :-) pemandangan pun memang layan. laut saujana mata memandang. terlupa sekejap kepada keserabutan hidup yang ditinggalkan. wah. huhu

hari ni banyak belajar tentang kreativiti dan inovasi. tahukah korang banyak mitos berkaitan kreativiti antaranya:

> kreativiti lahir secara semulajadi

> kreativiti hanya ada pada orang2 pandai

> kreativiti perlu seseorang yang 'master' dalam sesuatu perkara

no! no!

kreativiti adalah skill yang boleh dilatih! sebenarnya setiap individu mempunyai daya kreativiti tersendiri. cuma mungkin kita kurang sedar atau tak percaya kita adalah kreatif, maka kita malas nak mencambah idea2 baru. banyak tool sedia ada boleh digunakan untuk menggalak pemikiran kreatif dan inovasi. silalah cuba mana2 yang berkenan dan jangan lupa turunkan ilmu :-)

Posted via Android device

0 comment:

Powered by Blogger.