sambal goreng jawa resepi cik net



impian nak makan sambal goreng jawa tak tercapai masa g batu pahat. nak request takut membebankan. bila dah balik umah terkenang-kenang nak makan sambal goreng jawa. so risik2 resepi dari cik net dan ain, mana tahu ada hati nak buat.

hmm, rupanya tak yah nak seru2 mood nak buat sambal goreng jawa ni. lepas short nap, terus bangun n prepare bahan nak buat sambal goreng! mengigau?

first time nak buat sambal goreng ni. preparation bahan2 amik masa dalam setengah jam, maklumlah nak kena potong n goreng bahan2 tertentu. part nak masak amik masa dalam 15 min. siap!

part rasa kena tunggu approval lidah jawa cik net. nasib baik lulus dengan sedikit amendment. katanya tak boleh dry sangat. so ai repair sikit n finally siap sambal goreng jawa, yummy!

resepi ai akan share next, next post. okay time untuk makan! jemput ya :-)



Posted via Android device

2 comment:

norinaomar said...

sedap kan asie?bukan susah nak buat pun..

asilahkassim said...

yup betul2

Powered by Blogger.