caviar face mask guardian, wow!



caviar. oh, ai punya la wonder kalau mask ni ada bau pelik2. rupanya tidak sama sekali. ia adalah amat amazing sebab baunya adalah wangi dan wangi. like!

first time pakai mask yang tersimpan dalam peti sejuk. alahai, cool amat. jatuh cinta dibuatnya. memang syok habis dengan mask ni. eh, fresh kot muka lepas 15 min. huhu

haha. ada harapan nampak lebih muda. huahuahua.

p/s: hari layan cinta kura2@astro first with dj,cik net n nio. girls session?

Posted via Android device

topeng muka pakai buang. yeah!



ai bukan la pemakai tegar topeng muka pakai buang. kadang2 aje kalau teringin. huahua. okey, pagi tadi lepas ai n cik net breakfast kat atas bukit, we all pergi guardian@warta bangi.

ai telah beli 3 topeng pakai buang cost me about rm10.88, promo price. harga biasa rm5.90/pc.

topeng muka pakai buang guardian:

1. caviar face mask guardian (pic- orange pack)

formulated with caviar extract and grapeseed essential oil

berfungsi melegakan dan melembabkan kulit, menjadikannya lembut dan segar!

2. acai berry face mask guardian (pic- purple pack)

formulated with acai berry extract and lemon essential oil

berfungsi mencerah dan menghaluskan kulit kusam menjadikan kulit lembut dan licin!

wow!

wow!

so tanpa membuang masa mari cuba topeng muka pakai buang acai berry. wooohoo, bukak pack dah bau wangi you olsss! tepek kat muka! nikmati masa bertenang 15 min, memang cool sangat! bilas muka dan rasa fresh!

like! like!

tak sabar nak try caviar? hmm.

uollsss tak nak cuba ke?

Posted via Android device

masa untuk pulang ke rumah saya!



lil auni dah balik rumah dia, finally. i bet mom mesti sedey coz lil auni dah takde kat umah. no more dengar lil auni jerit2 n bawa lil auni jalan2 time petang. dah 6 month plus kot lil auni dok bawah ketiak atok nek, manja sangat2 kan?

tapi mom lagi risau kalau lil auni dah tak recognize dia. dah la sissy nak balik kg hb dia and tag along mak dia yang willing nak jaga lil auni sampai umur 2 thn? erk.

ai pun mesti rindu kat cik kecik ni. hopefully sissy can handle lil auni dengan jayanya. no more manja2 ngan mom. haha :-)

Posted via Android device

rabu tanpa kata#3



21/3/2012 mission gagal :-( malas dan malas. hangat2 tahi ayam. cet

[catatan peribadi:0-0]

Posted via Android device

xoxo :-)



auntie sayang awak.

Posted via Android device

ops habuk dan katalog



oleh kerana ai cuti panjang dan ada banyak masa terluang maka ai telah jalankan operasi ops habuk-novel. al maklumlah dah berbulan2 tak buang habuk kat novel2 ai ni. hmm, walaupun simpan dalam almari still berhabuk, uolls!

memandangkan next month akan ada event PBAKL 2012 (pesta buku) ai pun rajinkan diri nak buat katalog novel2 yang ai ada. bukan pe senang nak cross check novel apa yang ada n takde. so ai guna application Book Catalogue untuk Android. gigih tau nak masukkan data setiap satu novel. pada masa post ni dipublish ada dalam 20++ novel belum masuk senarai. dah 3 hari gak usaha ni, novel pun ada dalam 140 buah. ni tak termasuk yang hilang, kena curi dll.

ok nak teruskan usaha lagi. next month boleh tambah koleksi ya!

Posted via Android device

progress of little auni



cik kecil auni dah 6month plus. now dia dah pandai meniarap guling2. lebih terror dia dah cam perkataan 'jalan-jalan'. pantang nampak orang siap2 nak keluar dia dah excited lebih2, kalau tak bawa dia sure dia akan jerit sekuat hati. so noty cik kecik ni.

tapi dia suka control gelak. walau camne kelakar pun dia senyum je. huhu. tapi kalau mood gelak dia datang benda tak kelakar pun nak gelak.

apapun semoga cik kecik auni akan sentiasa sihat n tak noty2 sangat.

Posted via Android device

angel



lama tak jumpa little auni dah tak recognize ai. but how can she forget auntie yang suka membuli ni? huahua. esok auni nak kena sunat. auntie plak berdebar. hmm :-)

Posted via Android device

terkenang dipagi hari, hmm



tiba2 ingat kek coklat sedap sangat kot! kat chilis ni, erk?

Posted via Android device

rabu tanpa kata#2



14.3.2012 last week yang tidak konsisten. sendiri 'penyegan'. haiyak!

[catatan peribadi: 9370-80]

Posted via Android device

bff day out. weehuu!



sabtu lepas hari keluar dengan rakan sebaya kat midvalley. ahli korum emel,anis,raja,nana n me. mula2 lepak kat chilis pastu sambung kat coffee bean n last skali kat kedai masakan thai.

kalau jumpa ni gelak tak ingat dunia, catch up isu masing2 n gosip. haha :-)

apa yang hot?

other half- emel mengaku yang dia dah jumpa other half dia. dah lama berpacaran rupanya, tapi berjaya simpan rahsia ketat2. nampaknya emel dah jumpa, alhamdulillah

settle down- anis wat sensasi. nak settle down katanya. terkejut ai ingatkan nak kawin dah. patutlah emel dok laser anis, bf takde tapi dah pk settle down. lawak der anis

nana selepas kawin still maintain. giat gak dia buli en hubby dia. raja as always layan je lawak2 laser bff. hmm, banyak lagi isu2 sensasi, kalau tak bff day out ni tak berlarutan sampai kol 10pm.

anyway, super great feeling masa day out ni. hopefully our friendship will last forever. amin

Posted via Android device

sindarela part 2



hari ni 1st day guna link baru http://asilahkassim.blogspot.com :-) dan tiada lagi http://ceritera-sindarela.blogspot.com :-)

tiada angin, gedik2 tukar link. bajet kalau guna nama sendiri lagi best? muntah hijau dj ngan cik net baca kenyataan ai ni.

apapun keep support, yo!

Posted via Android device

sirim dan telur



oleh kerana semalam balik keja midnight so pagi cam lemau masuk keja. tapi oleh kerana hari ni ada meeting standard telur so kena gagah cari last minute info. seram kot meeting ni, hmm.

sampai shah alam kol 12, heading to pkns sebab takde makna nak g sirim time rehat plus meeting pun start kol 3?

jumaat, 3.00pm, meeting

exboss tak datang,hmm. baru ingat nak catch up latest gosip kat kilang. huhu. ada 4 org korum meeting petang ni. asyik kena attack yo. adeh, nasib la ai study cam nak exam, boleh jawab siap tambah garam gula lagi. suksess la g meeting ni, belajar benda baru.

hopefully, standard akan dapat approval, yeeha!



Posted via Android device

pink a purple day. weewit!



khamis, permulaan hari:

technical update- oh! what so ever! recycle oil? look forward to do community project. arghh nak wat paperwork? malas. derr? apapun, very impressive presentation regarding fire prevention oleh pembentang kedua. haish, pesanan penaja- pastikan setiap rumah ada alat pemadam api ABC n pasang smoke detector. sayangi nyawa anda dan keluarga.

oh, dah mansuh? tapi pelarasan 13%, alhamdulillah :-)

khamis, selepas tengah hari

mesyuarat tergempar. masih konflik sama. tak paham enboss. kenapa tak mau fight? kenapa kera disusukan, anak mati kelaparan? arghhh, stress ai!

khamis, lewat petang

;-p roti nan cheese butter. melting!

khamis, malam

kpi. output. outcome. tak paham sebab ada definisi sendiri. degil pun ada gak.

khamis, lewat lewat malam

masih key in.

letih. mengantuk. jiwa kacau.

notty oh notty :-)

Posted via Android device

rabu tanpa kata#1



7 titik 3 titik 2012, semoga bertemu titik sentuhan. chaiyo!

catatan peribadi [2493-20]

Posted via Android device

sambal goreng jawa resepi cik net



impian nak makan sambal goreng jawa tak tercapai masa g batu pahat. nak request takut membebankan. bila dah balik umah terkenang-kenang nak makan sambal goreng jawa. so risik2 resepi dari cik net dan ain, mana tahu ada hati nak buat.

hmm, rupanya tak yah nak seru2 mood nak buat sambal goreng jawa ni. lepas short nap, terus bangun n prepare bahan nak buat sambal goreng! mengigau?

first time nak buat sambal goreng ni. preparation bahan2 amik masa dalam setengah jam, maklumlah nak kena potong n goreng bahan2 tertentu. part nak masak amik masa dalam 15 min. siap!

part rasa kena tunggu approval lidah jawa cik net. nasib baik lulus dengan sedikit amendment. katanya tak boleh dry sangat. so ai repair sikit n finally siap sambal goreng jawa, yummy!

resepi ai akan share next, next post. okay time untuk makan! jemput ya :-)



Posted via Android device

sungai lurus: sunset



layan sunset kat sungai lurus selepas kekenyangan, yeay!

Posted via Android device

sepetang di sungai lurus, senggarang



alhamdulillah wedding kawan cik net berjalan dengan lancar sekali. semoga beroleh keberkatan dan dapat menaikkan semangat ai untuk beralih fasa. amin

hari ni asyik berulang alik umah pengantin. letih cik net drive. hmm, usai pengantin bersanding we all pun bersurai. tak larat nak join pengantin shoot outdoor.  tapi cik net ada plan lain pulak- makan kerang tepi laut. menarik!?

dalam kol 5.30 pm we all gerak menuju sungai lurus. makan time! hmm, walaupun nama tempat ni bermula dengan sungai tapi ai langsung tak nampak sungai, tapi ada laut terbentang luas.

so kami place order: teh tarik, mee goreng, rojak, sate, kerang sambal pedas pakej angin sepoi-sepoi bahasa. pergh, memang layan.

terima kasih kepada penaja makanan mak cik net n of coz cik net. yeeha!

Posted via Android device

batu pahat oh batu pahat. here i come!



lama tak g batu pahat since last time back to 2004 (not sure, haha) sebab program anak angkat kampung selulun. yeah, now i'm back again!

ke mana kita? mana laie kampung cik net lah. wah2 i'm so excited. travel start around 6pm dari putrajaya, pick kawan cik net at nilai dan teruskan perjalanan. hmm, stop kat kedai mee bandung en harun kat parit raja, hantar kawan net kat seri menanti, n finally sampai umah cik net around 10pm.

we spent quality time in car-activate zon karoks&jangan lupa lirik. suara tak sedap tapi layan. tapi dok baca fatihah non stop bila lalu zon gelap lepas hantar kawan cik net. gelap uollls. dah sampai umah, makan time n yo! superb delicious lah mee bandung, kuah pekat n cuuukup rasa!!!!

bangun pagi, nyaman. air sejuk tahap gigil, bunyi ayam kokok, burung berkicau n udara fresh. arghh, orang takde kampung macam2 feel ada. okay, let's rock the day!!!

Posted via Android device
Powered by Blogger.