29.02.2012



sekali dalam 4 tahun kita akan jumpa tarikh ni, tarikh tahun lompat. so siapa lahir tahun ni memang muda, celebrate birthday pun 4 tahun sekali ala2 olimpik. anyway, happy birthday to those celebrate it today!

okay usai bulan pertama pakai internet line untuk tablet. ai cuma guna 1.64gb instead of 3gb. rugi je. ingatkan dah heavy user rupanya sedang2. tak kan nak downgrade? arghh lambat plak nanti. dilema. apapun setakat ni memang layan berinternet dengan tablet. ai like :-)

hopefully next month tak membazir gb lagi~

ok la uolls, hav a great day ya!

Posted via Android device

petua cik net: kasut tak 'menggigit' lagi



oleh kerana cik net ada banyak pasang kasut, dalam diam2 dia ada simpan satu petua untuk elakkan kasut baru 'menggigit' aka menyebabkan kaki melecet bila pakai

kita namakan sebagai petua cik net elak kasut menggigit- katanya untuk elakkan kaki melecet bila pakai kasut baru, pastikan gigit dulu bahagian belakang kasut. gigit sikit je lah uollss, jangan gigit cam dah lama tak makan :-)

cik net kata pada kebiasaannya petua ni memang menjadi, so ai pun cuba lah. hmm, secara kebetulan berjaya pulak! taktau la sebab kasut ai or memang petua cik net menjadi?

korang ada petua lain?



Posted via Android device

expo buku islam @ putrajaya



sempat gak lunch tadi singgah expo buku islam kat dewan cempakasari, presint 3, putrajaya. ada banyak gak buku2 yang bermanfaat. harga pun ok ada diskaun :-)

ni la buku yang ai beli 'biar bidadari mencemburui dirimu'. suka tengok cover, hehe. insya'Allah akan baca slowly. semoga akan beroleh manfaat daripada pembacaan. amin

so, siapa yang datang karnival wow jangan lupa singgah expo buku islam ni!

event: expo buku islam

date: 24 feb-4 mac 2012

time: 10 am- 9 pm

venue: dewan cempakasari, presint 3, putrajaya

landmark: istana kehakiman, dataran putrajaya

Posted via Android device

operasi 5S dan dot dot



esok adalah week kedua operasi gotong royong 5S, dengan tema 'susun'. hmm, nampaknya masih banyak benda kena buat. personal zone pun banyak belum sisih how nak susun? huhu

tapi takpe, take my time :-)

ai pun tak banyak usha lagi nak 5S kan tempat sendiri. cuma rajin sikit hari ni dok balut tutup kotak A4 dengan wrapper kuman. nampak comel kan?

Posted via Android device

apa celop?



hari ni ai el. ni gara2 food poisoning n suhu badan meningkat. nasib baik bos approve. huhu. memang takde energy nak g kerja. huhu~

ni ada plak orang yang layan luka tak sudah2 sampai demam2. iskh2 sian betul. dah la target tahun ni nak settle down. takpe marilah beramai2 doakan luka beliau akan sembuh.  amin

oh, korang de layan citer baru tv3, apa celop?

Posted via Android device

majlis perasmian rtc gopeng, dalam hujan rahmat



petang tadi sharp kol 3 ptg PM selamat sampai ke tapak rtc sempena majlis pelancaran rtc gopeng. sambutan jangan kata memang sesak, nak sampai main stage ada dalam 20 min. selepas nyanyian lagu Negaraku dan Malaysia 1, hujan turun dengan selebat-lebatnya, hujan rahmat.

sehingga waktu PM berucap pun, hujan belum berhenti. tak dengar apa yang PM sampaikan sebab tersangkut kat booth. ramai pengunjung, tak menang tangan.

selepas majlis perasmian, PM melawat kawasan pavillion yang pamerkan 8 inisiatif di bawah NBOS 4 dan sempat turunkan tandatangan kat tempat pameran moh.

tak sempat nak nampak PM secara live, nampak kat skrin je. takpe la kan asalkan nampak. huhu

Posted via Android device

jumaat datang lagi



jumaat ni kat rtc gopeng. alhamdulillah cuaca amat baik pameran, jualan n aktiviti berjalan dengan lancar. so, siapa yang belum datang lagi, marilah bersama2 memeriahkan rtc gopeng. yeah

Posted via Android device

pameran majlis pelancaran rtc gopeng bermula



hari ni dah start pameran kat rtc, gopeng. walaupun pengunjung tak berapa ramai lagi tapi kemeriahan dah dirasai. esok dan hari seterusnya mungkin lebih hangat dari biasa.

hari ni ada macam2 aktiviti. selain dari gerai makan, pokok, haiwan, pameran agensi ada gak sesi saringan rtc idol. ramai gak yang join, sampai mendung dibuatnya. hehe :-)

highlight esok rtc idol akhir, pertandingan gubahan & fesyen show busana muslimah. apa lagi datang beramai2 uolss.

jangan lupa singgah booth moh, ok?

Posted via Android device

tolong saya, pls



seronok dok hotel ada orang kemaskan, yeay!

Posted via Android device

majlis pelancaran rtc, gopeng



event: majlis pelancaran rtc gopeng, perak

tarikh: 16-!9 feb 2012

tempat: RTC, gopeng

perasmian: 18 feb 2012 oleh PM

highlight:

- pameran agensi/ company/ jabatan

- pameran 8 inisiatif RTC gopeng

- demonstrasi, pertandingan, seminar, business matching, etc

jemput datang beramai-ramai n jangan lepaskan peluang, ye!

Posted via Android device

majlis pelancaran rtc, gopeng: ybtmk lawatan tapak



hari kedua persiapan majlis pelancaran rtc.ybtmk turun buat lawatan tapak semua booth moh. look pink and adorable uolss.

kerja2 sekretariat pameran belum habis lagi. booth ok cuma pavillion tak siap lagi. haish, bila mau sudah ni?

Posted via Android device

pra persiapan majlis pelancaran rtc, gopeng



hari ni pertama kali jejak kaki kat gopeng. yeah, semua kerana majlis pelancaran rtc, gopeng. keja sambil berjalan. haha

tapi hari ni penat dok dalam bas, barang2 pun tak sampai lagi, keja pun tak jalan. malam ni kena keja, keja dan keja. haish!

Posted via Android device

cranberry muffin



actual version vanilla choc chip muffin  resepi

untuk muffin ni ai exclude choc chip tambah dried cranberry dalam 200 gm

Posted via Android device

resepi m&m's cookies



actual version recipe - m&m's choc chip chunk  resepi 

Posted via Android device

herzi's order



herzi kata nak bagi kawan2 gift sempena birthday dia sabtu lepas. dia propose ai untuk buat muffin untuk 16 orang. so ai decide untuk buat cookies n muffin.

herzi dealer tupperware, so dia sponsor colourful tupperware supaya ai bole letak cookies dalam15 pcs. comel je, colourful cookies for colourful tupperware. so cookies tu ilham dari kiena, m&m's cookies. tapi ai prefer guna my base recipe for cookies n tambah m&m's. muffin plak google recipe dalam web my resepi jumpa vanilla choco chip muffin. so ai nak cuba guna dried cranberry instead of choc chip



first time guna resepi muffin ni memang ai like lah. cantik je merekah n gebu. tapi nak dapatkan tekstur ni 2-3 kali gak bake single cup muffin. tabah je la risau kalau tak jadi. huahuahua.

apapun tq herzi order dengan ai :-)

Posted via Android device

lagi2 wed nana



bukti hari kejadian. smile :-)

Posted via Android device

kenduri kawin adalah hari gathering!



last event gathering masa posa lepas. dah lama tak jumpa geng aysk uolls. masa wedding nana boleh consider hari gathering geng aysk. happening kot siap cari tempat lapang depan pelamin nak gosip isu semasa. haha.

siapa yang ada?

'dayang' nana- nard n ain

muka biasa- emel, pnaz, yan, yiemy, liya, naza, aniza, shai, raja, isma, wani

lama tak jumpa- iput, as, ayu, yanti

boys- midi, redza, milin, salleh, azmi

kira wedding nana berjaya 'menurunkan' ramai geng aysk. yeay! of coz we have a lot of fun n hopefully persahabatan kita akan berpanjangan. amin

Posted via Android device

akhirnya nana kawin. alhamdulillah



selamat sudah kawan yang sorang ni kawin. semakin berkurang geng gadis aysk. hehe. selamat pengantin baru nana n hafiz. semoga perkahwinan ini diberkati, berkekalan dan sehingga ke akhir hayat.

perjalanan ke umah nana kat sungai sembilang mengambil masa 2 jam. sesat barat ai tunjuk jalan, bajet tau jalan sebab sungai sembilang tu kampung ai rupa2 nya ai bawak pnaz jalan2 cari pasal. sabar je la pnaz.

kenduri nana mengumpulkan aysk-ian's yang paling ramai. yang lama tak jumpa pun turun. memang nana ni disayangi ramai. hardcode geng tak berani tak datang wedding nana, takut kena sumpah. haha. nana gigih walaupun dah hantar kad, follow up tanya datang ke tak. kawan contoh betul.

hopefully both of u, akan happy ever after. congrats!

Posted via Android device

selamat pagi dunia!



mulakan hari dengan kombinasi yang membuatkan usus tersenyum girang.

jom balik bandar




ai masih dalam perjalanan pulang yang amat lama. camne la boleh tak ingat hari ni thaipusam n last day cuti. patutnya plan awal balik. sudahnya 40 min terperangkap depan tesco kuala selangor sampai kuil hindu. hujan lebat plak tu menjadi2 lah kelambatannya. haish!

mari kita update blog citer cuti. hmm, last weekend memang cuti budget. mula dengan parents turun putrajaya, jalan2 kat taman2 yang ada n cuci mata. pastu ai ikut balik sekinchan dan hari ni ai balik putrajaya semula. hehe. spent quality time ngan family terutama sekali ngan auni.

hopefully, next time ada rezeki nak cuti2 malaysia. tunggu cik kecik boleh jalan. yeay!

Posted via Android device

gembira blink-blink



best jugak update blog guna tablet ni. ai dah cuba beberapa application yang ada kat android market tapi semuanya gagal nak buat posting. lucky jumpa application ni blogaway so boleh update dengan gembira. yup, cuma tak syok bole update sekeping pict je.

nak edit pict pun guna application picsArt. syok gak la sebab boleh kolaj pict2.

apapun layan. hehe :-)

Posted via Android device

sweetie pie




membesar bagai johan. auntie luv u!

Posted via Android device

blog tak siap. huhu




hari ni cam gatal tangan nak tukar layout blog. tapi oleh kerana dah lama tak buat renovation makanya ai dah lupa nak tukar, edit dan lain2. sudahnya widget hilang blog pun tak siap. keke. layan je lah uolss.

ai try posting via tablet kali ni. menjadi ke tak?

Posted via Android device
Powered by Blogger.