ombak rindu, tiada lagi harapan


ramai orang review pasal ombak rindu yang baru start tayang semalam on 2nd dec. ai pun nak review juga dari sudut seorang yang baru je habis baca novel ombak rindu seminggu sebelum nak tengok kat wayang. hehe :-)

novel ombak rindu ni antara collection novel pertama yang ai ada dalam simpanan. so cerita dalam novel ni memang agak kuat dalam ingatan. so bila dok baca lagi sekali novel ni sebelum tengok wayang, ai ada satu expectation yang tinggi bila novel ni diadaptasi dalam bentuk filem.

ai suka dengan scenery dalam filem ni. sebab tempat2 memang cantik. tak tau sebab editing atau apa2 teknik lain, places dalam filem ni adalah terbaik dan sedap mata memandang. 

overall, setiap elemen2 penting dalam novel berjaya dimasukkan dalam filem, cuma tak terkesan jauh dalam hati. macam feeling tak sampai gitu. plot macam mendatar je, takde umpphhh. kadang2 rasa watak yang sepatutnya kena lagi keji dan kejam tak sampai, yang ada part lebih2 lak over dia. tapi nak wat camne layan je lah. huhu~

tapi cik net kata maybe sebab ai baca novel, maka ai ada high expectations. maybe yes maybe not. cik dj sah2 la mengamuk sebab dia tak dapat layan feeling masa aaron nangis. cet. tu pun ada feeling kah? siap kata nak tengok lagi sekali. haha.

apapun, sekarang ni dah macam trend, filem kalau tak citer hantu, citer adaptasi novel. lama2 pun boleh boring. haish!

apapun kepada korang yang belum tonton, maybe review ai ni tak boleh jadi indikator pun. yup, kita mestilah menyokong industri filem tempatan kalau tak siapa lagi kan? semoga industri filem negara ni akan terus suksess dan terus mencari dimensi baru yang lebih memberangsangkan.

suksess yo!

3 comment:

mysara said...

mai dh lama bc novel ni
zaman skolah lg
actually ri tu ada bc kt paper yg penulis novel ni, fauziah ashaari pn xbrape ske ngan cter ni..
xsmpi feel cm dlm nvel dye..

asilahkassim said...

yup. memang feel takde

HaRaShO HiDaYaH said...

ceh sudah la ko.huh

Powered by Blogger.