teater: badai semalam@istana budaya

again, menjejakkan kaki ke istana budaya. kali ni layan teater badai semalam. teater ni adalah adaptasi novel badai semalam oleh khadijah hashim. novel lama ni dalam tahun 1970-an, kalau tanya orang2 senior mesti tau. sempena bulan bahasa kebangsaan, maka karya ni dipilih untuk dipentaskan :-)


we all amik tiket petang pukul 3.00 pm. beli sebulan yang lepas so harga total RM53. dapat la duduk kat bawah takde la seat capai bumbung cam masa tengok Nora hari tu. haha. cik net telah korbankan tiket dia, last minute tak jadi pergi, pengganti pun takde :-p


sebelum start teater kena nyanyi lagu Negaraku. pastu bila dah start, kita layan je lah. overall teater ni, okay2 je la. mungkin ai tak pernah baca novel sebab tu tak dapat menghayati. kisah cinta antara 2 darjat, cinta tak kesampaian, cita-cita sesuailah dengan temanya CITA-CITA, CINTA dan PENGORBANAN.


layan je lah sebab de aaron aziz kan. cik dj yang nak sangat tengok. haha. pastu part yang paling we alls geli-geli part jasmin hamid yang menari ala-ala kat disko singapura tu. lebih frust bila jasmin hamid peluk aaron? hah, geram cik dj, sempat gak la we all terjerit kuat. hahaha ;-p

note: pasni layan ombak rindu plak, okay~

0 comment:

Powered by Blogger.