hotchat@hotfm: perempuan tidak suka lelaki berpendapatan rendah

kadang-kadang ai rasa diaorang ni dah takde topik nak dibincangkan pagi2. asik2 perempuan dan bla bla bla dan kajian mengatakan wanita bla bla bla.

topik hari ni lagi lah hot,"kajian menunjukkan 60% wanita masa kini tidak sukakan lelaki berpendapatan rendah". aiseh, macam ni pun nak jadi topik. tapi apapun kita layan je lah. haha :-)

ai quote sikit apa yang diaorang komen kat fb. zass~

komen wanita

LL: yea ker... sekarang nie lelaki yg beria2 cari wanita yg berpendapatan tingg

HR: how do u measure pendaptn rndah yg make differ for evry each person kan.. 1 thing, its about finding D RIGHT PERSON and D ONE.. the RIGHT PERSON shud b lagi bergaji tinggi and lebih better dr wife die for future la.. the ONE is some1 as soulmate..tak bersyarat.. mane u nk? choose la.. normally ape yg kite nak xsama mcm kita rasa

NJO: Ini cabaran buat Lelaki, pendapatan rendah= pendidikan rendah= MALAS belajar = MALAS keje , camne Nak support famili. Bukan BODOH , Tapi pandai pulak Nak beristeri pendapatan Lebih .Maka rajin rajin lah berusaha wahai Lelaki, kami Bukan memilih , Tapi Berhati Hati 

komen lelaki

MF: psl tu lelaki kawin lambat or tak kawin langsung kot..hahahahhaha...

SHH: Rezeki Allah tu banyak... Mungkin lelaki yg baru bekerja tu bergaji rendah tapi siapa tahu lepas kahwin rezeki bertambah... Yang kaya pun kekadang lepas kahwin melungkup... Tapi yang penting kesefahaman, kasih sayang dan kepercayaan dan bertawakkal kepada Allah s.w.t

ASO: pe la salah nye kalo si suami yg rendah pndapatannye bantu menguruskan kewangan isteri yng pndapantannye lebih tinggi demi keluarge tercinta.. ape..ape..pe ... kannnnnnnnn

KMA: Hek eleh igt pompuan saje yang tak suke lelaki berpendapatan rendah...lelaki pun tak suka juga perempuan berpendapatan rendah...cuba bayangkan lelaki bergaji 4K...tapi setiap kali berbelanja semua lelaki kena tanggung...alat mekup...barangan baby..ansuran rumah....ansuran kereta....segala jenis bil...si perempuan senang je cakap..."abangkan ketua keluarga..." adoiiiyai....tak patut betul hot chat pagi nie...huhuhu

hek eleh, hot ke orang ni? sabar je lah!

DO: bg aku..pegi mampos dgn pempuan mcm nie..aku ni brpendpatan tggi, dh rmai aku kenal pempuan..dan pempuan yg jenis mata duitn mmg jd mangsa aku..mula2 aku tabur dlu duit lps tu..nah rasakan..

apa kes?

Elok pempuan cr lelaki yg lebih tinggi dr pmpuan,sebab lelaki skgni,tau meneduh kat pempuan je,tau nk kikis duit pempuan,mentang2 la pmpuan lg berpelajaran tinggi


tepuk dada tanya selera. lelaki atau perempuan kalau dah tau berpendapatan rendah mesti tau manage kewangan dengan baik dan sentiasa wasatiah. sentiasa beringat-ingat dan sedar diri.

okay?

2 comment:

.::WaNiE::. said...

Hahaha sekarang kos hidup tinggi

SESETENGAH perempuan tak sukakan lelaki yang berpendapatan rendah

dan kaum lelaki sekarang lebih sukakan wanita yang stabil..bukan mengharapkan lelaki semata-mata. Yelah kalau terkurang-kurang duit tu, boleh jugak mintak kat gf/wife kan hikhikhik

asilahkassim said...

betul3

Powered by Blogger.