dan apabila harimau mengaum, rasakan kehebatanya. haha :-)

walaupun ai hanya tengok minit-minit terakhir perlawanan bola sepak@sea games malam tadi- malaysia vs indonesia, tapi debaran perlawanan masih terasa. walaupun ada masa tambahan, gaung gol masing2 masih bertahan dengan jayanya. akhirnya sepakan penalti jadi penentuan.

dan, syabas malaysia! kerana berjaya mengekalkan emas yang katanya ibu segala pingat. haha :-) ai respect habis dengan team malaysia as well as penyokong malaysia yang kebal daripada serangan mental, psikologi dan fizikal. walaupun tekanan tinggi, uollss masih mampu melakukannya. Malaysia Boleh!

terima kasih dan ai percaya semua warga Malaysia berbangga dan bersyukur dengan kejayaan ini. syabas! 

p/s: ini pun bermakna ai kena serap tekanan tinggi nak siapkan fail meeting dalam minit2 terakhir ni. watchaaaa!

teater: badai semalam@istana budaya

again, menjejakkan kaki ke istana budaya. kali ni layan teater badai semalam. teater ni adalah adaptasi novel badai semalam oleh khadijah hashim. novel lama ni dalam tahun 1970-an, kalau tanya orang2 senior mesti tau. sempena bulan bahasa kebangsaan, maka karya ni dipilih untuk dipentaskan :-)


we all amik tiket petang pukul 3.00 pm. beli sebulan yang lepas so harga total RM53. dapat la duduk kat bawah takde la seat capai bumbung cam masa tengok Nora hari tu. haha. cik net telah korbankan tiket dia, last minute tak jadi pergi, pengganti pun takde :-p


sebelum start teater kena nyanyi lagu Negaraku. pastu bila dah start, kita layan je lah. overall teater ni, okay2 je la. mungkin ai tak pernah baca novel sebab tu tak dapat menghayati. kisah cinta antara 2 darjat, cinta tak kesampaian, cita-cita sesuailah dengan temanya CITA-CITA, CINTA dan PENGORBANAN.


layan je lah sebab de aaron aziz kan. cik dj yang nak sangat tengok. haha. pastu part yang paling we alls geli-geli part jasmin hamid yang menari ala-ala kat disko singapura tu. lebih frust bila jasmin hamid peluk aaron? hah, geram cik dj, sempat gak la we all terjerit kuat. hahaha ;-p

note: pasni layan ombak rindu plak, okay~

wordless wednesday: tanpa otak



orang yang rasa dia macam bagus sangat  =  takde otak

kejam giler. kucing ai tengok mesti lari rumah a.s.a.p


giler keji. gambar ni ai copy paste fb sumber gambar2 merapu. hahaha. sebab ai post gambar ni kat sini supaya kegiatan orang yang keji lagi hina ni tersebar dan nak ingatkan diri sendiri serta orang lain HENTIKAN KEGANASAN TERHADAP KUCING. pergh, macam pencinta haiwan pulak :-p

p/s: kalau kucing comot ai tengok ni mesti pengsan. kesian. iskh2

hotchat@hotfm: perempuan tidak suka lelaki berpendapatan rendah

kadang-kadang ai rasa diaorang ni dah takde topik nak dibincangkan pagi2. asik2 perempuan dan bla bla bla dan kajian mengatakan wanita bla bla bla.

topik hari ni lagi lah hot,"kajian menunjukkan 60% wanita masa kini tidak sukakan lelaki berpendapatan rendah". aiseh, macam ni pun nak jadi topik. tapi apapun kita layan je lah. haha :-)

ai quote sikit apa yang diaorang komen kat fb. zass~

komen wanita

LL: yea ker... sekarang nie lelaki yg beria2 cari wanita yg berpendapatan tingg

HR: how do u measure pendaptn rndah yg make differ for evry each person kan.. 1 thing, its about finding D RIGHT PERSON and D ONE.. the RIGHT PERSON shud b lagi bergaji tinggi and lebih better dr wife die for future la.. the ONE is some1 as soulmate..tak bersyarat.. mane u nk? choose la.. normally ape yg kite nak xsama mcm kita rasa

NJO: Ini cabaran buat Lelaki, pendapatan rendah= pendidikan rendah= MALAS belajar = MALAS keje , camne Nak support famili. Bukan BODOH , Tapi pandai pulak Nak beristeri pendapatan Lebih .Maka rajin rajin lah berusaha wahai Lelaki, kami Bukan memilih , Tapi Berhati Hati 

komen lelaki

MF: psl tu lelaki kawin lambat or tak kawin langsung kot..hahahahhaha...

SHH: Rezeki Allah tu banyak... Mungkin lelaki yg baru bekerja tu bergaji rendah tapi siapa tahu lepas kahwin rezeki bertambah... Yang kaya pun kekadang lepas kahwin melungkup... Tapi yang penting kesefahaman, kasih sayang dan kepercayaan dan bertawakkal kepada Allah s.w.t

ASO: pe la salah nye kalo si suami yg rendah pndapatannye bantu menguruskan kewangan isteri yng pndapantannye lebih tinggi demi keluarge tercinta.. ape..ape..pe ... kannnnnnnnn

KMA: Hek eleh igt pompuan saje yang tak suke lelaki berpendapatan rendah...lelaki pun tak suka juga perempuan berpendapatan rendah...cuba bayangkan lelaki bergaji 4K...tapi setiap kali berbelanja semua lelaki kena tanggung...alat mekup...barangan baby..ansuran rumah....ansuran kereta....segala jenis bil...si perempuan senang je cakap..."abangkan ketua keluarga..." adoiiiyai....tak patut betul hot chat pagi nie...huhuhu

hek eleh, hot ke orang ni? sabar je lah!

DO: bg aku..pegi mampos dgn pempuan mcm nie..aku ni brpendpatan tggi, dh rmai aku kenal pempuan..dan pempuan yg jenis mata duitn mmg jd mangsa aku..mula2 aku tabur dlu duit lps tu..nah rasakan..

apa kes?

Elok pempuan cr lelaki yg lebih tinggi dr pmpuan,sebab lelaki skgni,tau meneduh kat pempuan je,tau nk kikis duit pempuan,mentang2 la pmpuan lg berpelajaran tinggi


tepuk dada tanya selera. lelaki atau perempuan kalau dah tau berpendapatan rendah mesti tau manage kewangan dengan baik dan sentiasa wasatiah. sentiasa beringat-ingat dan sedar diri.

okay?
Powered by Blogger.