memuntahkan perasaan disini adalah lebih molek

banyak sebab buat kita rasa frust dengan apa yang kita buat dengan rela atau tidak rela. current task ni betul2 membuatkan jiwa jadi tak tenang dan rasa frust. bukan sebab kerja. tapi orang-orang yang ai kena deal with. pening!

the head memang dah membuatkan ai rasa, "hmm", maklumlah sebab dah terkena dengan beliau once upon a time. nak menampakkan story ni lebih teruk, the head ai rasa bukanlah rasional sangat sebab anak buah dia pun dia asik sound. mungkin ai akan terkena lepas ni. oleh kerana communication dia tak baik dengan puan xyz maka kami plak yang jadi mangsa. nak sampaikan mesej, nak jerit-jerit dan nak show off yang the head adalah well verse in everything. huhu~

my ex-boss pernah kata, kalau you bagus, bukan sebab orang lain, sebab you sendiri. tapi the head, hari-hari nak suapkan kami dengan story panjang2 yang conclusionnya takde orang yang lebih bagus selain the head. 

ai dah boring. mula-mula ai excited sebab dapat belajar benda baru. tapi sekarang dah frust. asik blame others, asik cakap semua tak perfect, semua tak bagus dan banyak tabur janji yang tak pasti boleh buat atau tak. 

siapa mangsa? ai salah seorang. keja sampai malam cari info yang the head nak tapi bila nak present rupanya dia dah chow balik. hish!

sekarang mood ai dengan task ni memang negative. rasa cam malas nak buat. baik buat keja sendiri yang berderet2 ni, uolls!


2 comment:

HaRaShO HiDaYaH said...

sabar je lah...mmg leceh keje ngn org yg hampeh...as i always said...it's much better if we have A LOT of works to do compared dealing with stupid person a.k.a unnecessary stress!kahkahkah!

asilahkassim said...

unnecesary stress dj. huhu

Powered by Blogger.