maaduu, pasta dan dot dot dot.

finally, hari ni dah berjaya habiskan 20 episod pasta kat maadu. ai think apa head chef buat kat kitchen dengan attitude dia yang kejam tu, ai dah pernah experienced masa ai mula2 take over outlet kfc subang early 2007. bila fikir2 kelakar pun ada, kesian kat budak2 masa tu. hehe :-) mangsa kepada keghairahan bekerja dan nak meet people's expectation.

ada banyak sebab kenapa pasta adalah menarik untuk ditonton. dan rasanya, ai sanggup je nak ulang2 tengok pasta.

passion
bila perkara yang berkait dengan makanan, feel mesti berbeza. passion ada sepanjang ai tengok pasta. kerja dalam dapur bukanlah benda yang senang. dah la panas, keja kena cepat dan kena meet expectation. cool je cook2 dalam pasta, macam expert, kan?

makanan
bila bab makanan ni semua orang nak makan yang sedap2. so lepas tengok pasta, bila nak masak je, kena bagi full attention. fokus gitu. hahaha. pastu nak tengok sama ada plate return kosong ke tak? sebab head chef kata, return plate adalah measurement satisfaction seorang cook. kalau return plate kosong, maknanya food yang kita masak sedap dan sebaliknya. hmm?  

head chef
as ai write before, head chef adalah hot. sangat balance dan pro semasa dan selepas kerja. i still wonder, ada ke orang dengan karakter ni kat luar sana? hmm?

gf head chef
ai personally salute dia, sebab dia berani express feeling dia kat head chef. tapi dia beruntung sebab head chef pun suka kat dia. plus dia sangat simple, eventhough bf dia head chef tapi dia tak dependable dan yang paling penting dia firm+degil. hahaha.  

relationship gf+bf
walaupun diaorang ni "in relationship" tapi sangat cool dan tak menunjuk2. worst part ialah tak show true feeling, tapi masing2 tau yang diaorang ni suka sangat antara satu sama lain. walaupun ada en president nak masuk line pun tak berjaya.

teamwork
movie ni ajar, teamwork adalah perkara penting untuk sucsess. kena belajar untuk respect dan humble. selalu willing to learn dan teach people :-)

happiness in life
kebahagiaan ada kat mana2, cuma sama ada kita plan untuk rasa bahagia atau bahagia yang akan cari kita. so kena selalu happy, tak kusut dan berusaha untuk bahagia.

dan banyak lagi (^_^)

so korang pun jangan teragak2 nak tengok pasta, okay? next ai nak tengok coffee prince pula, cik dj kata movie ni pun best! haha :-)

anyway, thank you maaduu!

0 comment:

Powered by Blogger.