hari raya kedua tahun ini, al kisahnya~

nothing much, nothing less. hari raya pada usia ini dan dengan status ini, adalah biasa-biasa sahaja. bangun pagi lewat pagi, gosok gigi, basuh muka dan breakfast ketupat rendang yang dah emak panaskan.

disaster!

isu bilik air tersumbat belum settle2 lagi. memang pening. lagi pening bila bapa suggest untuk flush pipe line yang tersumbat tu dengan menggunakan hos bertekanan tinggi. seperti yang dijangka, tiada siapa dapat control air bertekanan tinggi yang keluar dari hos! dan hasilnya, banjir 25% part rumah. takde kerja, cari kerja. betul2 annoying idea ni, tapi kind of interesting bila semua orang panik dan cepat2 nak keringkan air atas lantai untuk avoid bapa marah. haha. what a day!

pasta

demmit. jatuh tergolek tengok citer ni. ai suka movie ni dan passion chef2 dalam dapur restoran. refresh ingatan ai kepada time kerja kfc dulu. full of passion dan happy walaupun asyik kena marah dengan customer. serius!

wish nak jumpa orang dengan karekter head chef. ai like head chef of La Sfera :-) can i?

wahid's family gathering
hari adik beradik bapa gather. hari cousins gather. hari nephews gather. omg! crack my head dengan title "mak long". hahaha. need mentally prepare b4 call nenda at this age. interesting part of the day, big wahid's photography session!


wrap up for the day was 2 episode of pasta at this hour. demmit. i'm craving for the head chef pasta right now. hehe (^_^) 

2 comment:

Rash said...

Salam~

Selamat Hari Raya & Maaf Zahir Batin

rash abis dh layan citer pasta tu smpi sanggup bersengkang mata taw.. huhuhu..

asilahkassim said...

selamat hari raya too..

yup, bersengkang mata gaks

kat maaduu!

Powered by Blogger.