menu raya: only serve mom's best specialties. hehe


diam tak diam 1 syawal pun dah menjelma. operasi masak lauk raya start selepas official pengumuman raya.maka sehingga lewat pagi ni team masak masih segar dan bersemangat nak masak lauk raya. kalau tak, menangis la orang takde lauk raya. hehe :-)

bila raya ni, tekak mengidam nak makan macam2 lauk raya. tapi mom dah list her's best specialties aka lauk wajib setiap kali raya. 

nasi impit: walaupun dah rebus 30 pek kecik ketupat nona, mom still pack nasi impit dalam plastik besar untuk direbus. 

kari kerang: ai like betul kari kerang. tapi sebelum nak makan kena bersusah kopek kerang 15kg! pergh memang lenguh jari jemari ai

rendang daun kunyit ayam pencen: nama pun ayam pencen, nampak liat tapi lembut.

kuah kacang: sepi lah raya tanpa kuah kacang, so ni pun menu wajib dalam list

kuah lodeh: mix of vege, masak lemak. sedap

masa ai tulis post ni, rendang on d way masak, kari kerang n kuah kacang sudah complete masak. nasi impit pun dah rebus. cuma kuah lodeh masak pagi esok. 

penat dan lapar!

hmm, korang makan apa pulak pagi raya nanti? 

0 comment:

Powered by Blogger.