diskusi aman antara generasi Y tentang generasi Y


tengah hari tadi ai pasang telinga cik dj n yadie berdiskus panjang tentang generation Y. ni sume gara-gara yadie yang sentap ngan cik dj pasal cik dj kata yadie generation XY. haha (o_^). 

ada apa dengan generation-generation ni? ntah lah, ai pun bukan aware sangat. cuma curious bila kakak cik dj sebut pasal dia generation X. kakak kata mungkin sebab perbezaan generation, kakak and kami ada banyak percanggahan, cara atau character. hmm?

maka ai pun google: iskh rupanya memang banyak info pasal generation2 ni, tapi fokus cik dj and yadie generation Baby Boomers (approx. tahun lahir 1946-1964), generation X (approx. tahun lahir mid 1960- 1970) dan of course generation Y (approx. tahun lahir 1980s n above). cik dj ngan yadie bersetuju 90% (percent ai yang bagi sendiri) dengan apa yang diorang jumpa kat website pasal generasi Y. pastu mula lah kaji-kaji character baby boomers and generasi X. dan ayat yang keluar dari mulut diorang lepas tu berbunyi "patutlah diorang macam tu". hahaha. kali pertama ai tengok cik dj ngan yadie boleh berdiskus secara aman (^_^)

tapi secara keseluruhannya, bila zaman berubah, teknologi semakin mantap, wajarlah kita bergerak mengikut peredaran zaman. tak kan nak jadi katak bawah tempurung pulak? pastu jangan lah guna alasan generasi lain, tak boleh ikut flow. apa salahnya, kalau merentas zaman? betul? baby boomers alam siber? 

haish! tak sempat lah ai nak kupas satu-satu pasal generation ni. korang google lah sendiri~ hav fun uollss!!

1 comment:

khairunnisa anis said...

lagi 8 minggu saya akan kupaskan pembentangan tntang generasi y ni. kalau ada maklumat sikit2. boleh kongsi ye.. :)

Powered by Blogger.