pembunuhan sering berlaku dimakmal


masa sekolah subjek biologi memang kesukaan ai. lebih2 lagi apabila kena bedah membedah ni. tapi masa zaman sekolah berkesempatan nak bedah ikan (siang ikan), bedah lipas dan satu lagi binatang apa ntah. bila time matrix benda yang ai bedah pula adalah katak yang ditangkap secara beramai-ramai dipadang kolej chermai.

semalam tengok cikgu oyun publish gambar diatas kat facebook. katanya student beliau bedah tikus yang ada fetus (anak tikus to be). kalau u all tanya ai mana satu fetus tikus ni, mungkin yang kat bahagian bawah tu. tapi tak sure lah. cikgu oyun dok gelakkan kami yang tak nampak2 rupa fetus tikus dalam picture diatas.

kalau ikutkan memang kesian tikus ni jadi mangsa pembunuhan dimakmal. anak dia pun jadi mangsa gak. tapi oleh kerana nak belajar, layan je lah. dah nasib dia nak buat macam mana kan?

tikus oh tikus!

0 comment:

Powered by Blogger.