baiklah cadangan ini memang menggelikan, kenapa dikau desperate sangat nak kurus?


XIAMEN - Ramai mahasiswi di China sanggup menelan telur cacing gelang supaya mereka kelihatan langsing ketika sesi temuduga, lapor sebuah akhbar semalam. Tindakan ekstrem itu dilakukan berikutan kesukaran untuk mendapatkan pekerjaan bagi golongan wanita di bandar raya ini, wilayah Fujian, tenggara China. Telur-telur itu menetas di dalam perut dengan cacing-cacing gelang memakan zat makanan di dalam perut sekali gus menjadikan mereka kurus tanpa senaman atau diet. Namun, pakar-pakar kesihatan memberi amaran cara tersebut boleh memudaratkan kesihatan. Di China, wanita yang langsing memiliki lebih peluang untuk mendapatkan pekerjaan terutamanya di bandar-bandar besar di negara itu. - Agensi (berita dari KOSMO)


walupun semua orang sibuk komen yang ai semakin gemuk dan gemuk, tidak mungkin ai akan cuba cara ini. eww, sanggup ke nak telan telur cacing gelang yang digaul dengan nasi? haha. NEVER. sekian :-)

ditelan mati emak, diluah mati bapak


"tuhan kirimkanlah aku
kekasih yang baik hati
yang mencintai aku
apa adanya"

kenapa perlu LIKE?


kita dikejutkan dengan berita pemergian Faizal Yusop, pelakon yang ai kira sangat berbakat akibat serangan jantung. cerita terbaru dia berlakon ialah Tiramisu, sekarang tengah tayang dalam slot Akasia.

ramai artis yang update status FB mereka mengenai berita pemergian arwah, tapi yang tak fahamnya kenapa tukang comment perlu "LIKE" status tu. hmm?

ai cuba melihat "LIKE" dari segi positive: maybe pengomen berterima kasih kerana diupdate berita pemergian arwah. tapi dari sisi lain "LIKE" seperti pengomen bergembira arwah telah tiada lagi dimuka bumi ini? 

minta maaf kalau terasa. tapi secara peribadi ai melihat "LIKE" tidak perlu untuk perkara2 sedih begini. apapun, kita doakan beliau ditempatkan bersama orang-orang beriman dan keluarga beliau tabah menghadapi dugaan.

Al-fatihah

SKK@alexa: rank 1850528? haha (^_^)


ai tidak ada idea tentang apa fungsi website ini? tapi ada analisis menarik untuk kongsi. hmm (^_^)


at least ai tau, yang blog ai ada value walaupun tak gempak mana. huk3~


layan aja lah! hehe :-)
Powered by Blogger.