nak sewa bilik, bukan nya susah nak cari. tapi banyak kritirea kena dipenuhi. haish!


tiada iklan bilik sewa kat sini harap maklum. hehe :-)

pening juga bila nak move into "new environment". selain dari urusan rasmi - isi borang yang macam2, perkara penting lain yang perlu difikirkan ialah tempat tinggal. lebih pening jika tiada relatives atau kaum kerabat. haish!

bila tinggal bujang, sewa bilik adalah solution yang menjimatkan. tapi nak sewa bilik dan tinggal serumah dengan orang yang tidak dikenali mungkin merisaukan. 

ai memang ada pengalaman tinggal kat hostel yang disediakan oleh company maka tidak ada masalah untuk tinggal serumah dengan sesiapa tapi kadang2 life orang bujang ni sangat tidak terurus. tapi yang lebih tidak disukai ialah rumah yang sepatutnya menjadi syurga (rumahku, syurgaku) selalu turn out jadi kapal karam. 

tidak ada manusia yang sempurna, itu betul. tapi "sempurna" kan bermula dari diri. apa gunanya cantik kat luar, tapi bila sampai part tempat tinggal, macam disaster, especially tempat tidur, dapur dan toilet. 

maka tak hairanlah ada orang yang post iklan mencari rakan serumah seperti diatas. so detail - sehingga perangai bakal rakan serumah pun perlu diambil kira. huhu~

hidup memang macam itu kan?

p/s: ada tak orang yang cari rakan serumah prefer rumah teres kat area putrajaya lebih bagus kalau dekat dengan kemudahan awam and kompleks kerajaan, roger ai k - asilahkassim@ gmail.com. thanks!

2 comment:

lea said...

nak cari rumate baru..
mesti kena memilih sikit
kalo xmerana hidup..

asilahkassim said...

betul3
nak hidup ngan orang asing bukan mudah.

Powered by Blogger.