kisah bahulu, perempuan yang tidak sopan dan sifat sabar seorang perempuan. oh!

minggu ni, makcik ai nak kahwin kan anak teruna dia. maka mak ai nak bagi bahulu, fresh made from sekinchan. oh, korang tahu tak, kat sekinchan ada kedai bahulu fresh made - kedai Masri? selain dari bahulu ada banyak kerepek yang korang boleh dapatkan dengan harga yang berpatutan. hmm, sila layan video ni kalau nak tahu tentang kedai bahulu Masri :-)


maka ai beli 200 ekor "ikan" and 6 bahulu gulung. huhu~



semasa ai nak buat pembayaran, datanglah seorang perempuan tidak sopan ni. antara dialog perempuan tidak sopan dan owner& cashier~

perempuan tidak sopan: saya nak bahulu panas
owner: emm, bahulu ni masih panas lagi (sambil menghulurkan bahulu kepada perempuan tidak sopan)
perempuan tidak sopan: eh tak faham ke? saya nak yang panas (meninggikan suara dan pergi)

perempuan tidak sopan ni bukan nya nak beli 100 gulung, bahulu ok. nak beli satu je tapi eksyen tahap annoying. nasib baik cashier and owner buat tak layan je dengan sikap perempuan tu. ai pulak yang rasa macam nak sound sikap tak berbudi bahasa perempuan ni. muka je lawa, tapi mulut tahap nak kena cili. huh~

tahniah kepada sifat sabar owner and cashier. walaupun nampak air muka diaorang berubah dek perangai tidak sopan perempuan tadi, diaorang masih "cool" dan mampu tersenyum. mungkin dah biasa agaknya. 

apa-pun kalau nak makan bahulu fresh sila lah dapatkan di kedai Masri @ Sekinchan~

5 comment:

cik paro said...

kurg aja na prmpuan tu..\buat malu kaum perempuan je la..

asilahkassim said...

mmg tau takpe

hazman aka species1980 said...

hmm... amoi tu ingat macam nak beli goreng pisang panas ke aper?macam2 pe'el...

kisahremaja said...

Wow ... comeynya bahulu ikan tue...

asilahkassim said...

aah mmg comel bahulu ni, lembut je

biasalah, banyak orang banyak ragam

Powered by Blogger.