oh siapa made in 1983, nak jumpa rakan sebaya seluruh malaysia?


attention untuk mereka yang lahir tahun 1983, jom join komuniti Warga 1983 @ facebook! mahu jumpa rakan sebaya? jangan malu-malu nak join, ok? oh, jangan risau, walaupun ramai yang dah kawin, ramai juga yang masih single. ah~

apa yang best sangat dengan mereka yang made in 1983? hmm, hanya mereka dan keluarga mereka je yang tau :-)

ok, kalau korang nak tau, batch 1983 ni, selalu jadi "batch eksperimen" terutama dalam kementerian pendidikan :-) kira ala-ala apprentice lah! antaranya:
a) masa time kitaorang upsr- diperkenalkan matematik upsr kertas 2
b) spm - sijil terbuka (dah tak ada pangkat2)
c) matrikulasi - mula dipendekkan kepada 1 thn 
d) zaman U - banyak course dipendekkan dari 4 tahun ke 3 tahun

lain-lain sejarah yang menarik 1983
a) proton ditubuhkan pada 7 mei 1983
b) akta makanan 1983
c) dan lain-lain

kalau orang yang lahir 80-an ni mesti sinonim dengan cerita ultraman, gaban, flashman. oh, tidak dilupa hikayat sang kancil dengan monyet~


ok, jadi mereka yang sebaya, mari join komuniti Warga 1983 @ facebook. kasi gempak, ok?

11 comment:

Azrul Hisham said...

haha...dialog yg still saya ingat kalau tgk citer ni...

"jangan monyet..jangan" hehe

nostalgia sungguh :)

~ Ann ~ said...

wah wah wah made in 1983 only ke? hahaha adoi aku made in 86 ler. xle join la kan.. aha

norinaomar said...

asie aku dah join grup tuh..best2

asilahkassim said...

azrul: hehe, nostalgia kan?

ann: haruslah~

asilahkassim said...

noi: caya lah~

miloicekaw1119 said...

ala..
kite lahir 87 la..
tahun 83 baya abg kite la..
uhuhuhuhu

asilahkassim said...

hehe

untuk orang2 "matang" jiwa muda. hehe :-)

rizputra7 said...

oh...ada juga club 1983 kat fb..nanti saya join...

asilahkassim said...

ok rizputra. kalau cukup syarat 1983. mesti ok

Portalniaga Dot Com said...

Huhu.. best!!

asilahkassim said...

mmg best!

Powered by Blogger.