need a new environment, desperately!

bila sebut pasal new environment, apa yang korang akan fikir? adakah korang bercita- cita mahu....

(a) pindah rumah/ tempat tinggal


(b) tukar kerja


(c) tukar kereta

me? oh, i'm desperately need new working environment. lalalala :-) not to say workplace are terrible but me betul2 mahu lari! bukan lari dari tekanan kerja, tapi mahu lari dari orang2 yang tak kenal perkataan "timbang rasa" atau "toleransi". kadang2 orang ni tak pandai mentafsir. bila kita jadi baik (atau berpura-pura baik) senang2 je orang pijak kepala kita, macam kita ni tak ada perasaan, masalah, tekanan dan lain-lain. apakah hanya orang tertentu dalam dunia ni yang boleh ada perasaan negatif, masalah dan tekanan? haish.. benci dengan golongan ini, mulut baik, hati keji. ah!

mulakan berdoa supaya ada sinar menanti dihadapan, jika orang tak pandai nak hargai kewujudan kita dan selalu memperkotak-katik kerja kita, kenapa mesti mahu lama menunggu? baiklah, langkah akan diteruskan, saat itu pasti akan tiba. oh!

4 comment:

ila-ali said...

take it easy gurl. Bila ia dinamakan kerja dengan orang selamanya akan begitulah yang kita alami. If you have better pay...teruskan aje. Perangai PHD ni ada kat mana-mana and what u need to know is how to handle this kind of person. Mengalah tidak sekali!

asilahkassim said...

thanks ila. kadang2 orang macam ni complicated kan, buat kita rasa nak angin je satu badan. haish

suhaimi said...

sabar asi, doa byk2, insyaAllah ada penyelesaiannya nnti..

asilahkassim said...

suhaimi. macam mana boleh sesat ni. iskh. kantoi plak. haha. ye sedang berdoa..

"so killing me softly..."

Powered by Blogger.