i'm officially a driver for my own car. haha :-)

finally.. setelah bertahun2, dapat juga title driver kepada kereta sendiri. azam first quarter 2010 tercapai dengan jayanya. tahniah kepada diri sendiri~

walaupun ramai orang berkira-kira mahu drive kereta luar negara, me mahu drive kereta malaysia. kenapa? tepuk dada tanya duit poket lah. hehe :-) kereta yang menjadi pilihan kalbu, saga se white. ah! 


kenapa putih? kan senang kotor? hmm, kalau korang nak tau saga se ni ada 2 variant colour iaitu: merah atau putih. oleh kerana merah warna bomba garang, maka me tidak terdorong untuk pilih si merah (plus harga dia up rm500) maka putih lah pilihan muktamad. tanpa kompromi~

perasaan kali pertama drive kereta sendiri, lebih kepada menggelabah, tak tentu hala, haruslah ye, kerana kali terakhir pegang stereng pun masa amik test jpj. bertuah ada instructor ayah yang sudi ajar. haha :-) harap2 beliau bersabar dengan perasaan gementar ini. 

p/s: amik keta 040410 at kuala selangor, waktu post ini ditulis, pula ibu bapa sedang melaram dengan kereta baru. what to say?

11 comment:

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

wahhh... gempak seyyh... bawak elok2 k! :-)

Wan Faizal Shafi said...

congrates!

.::WaNiE::. said...

kereta ini best

aritu bwk balik terengganu selamba potong kereta import

mantappp

fiza said...

wahh..congrats!
aku ni bile la nk merasa naik keta sndri..
skg ni pon pakai kete mak, tp bulan2 kna bayar ahh.. :)

norinaomar said...

Teringin nak ada keta sendiri tapi sbb aku dok sarawak,macam belum perlu jer..taktaulah nak beli ke tidak..hmmmm

Salbiah bt Karim said...

wah nampak bergaya ngan kete baru, lepas ni panjang la langkahnya , hehe

mahira oya said...

cewah...
bawa sy jenjalan...hehe

asilahkassim said...

thank you guys!

fazz said...

uiyoo kete dah smp. ade can aku nak jadik penumpang ko. biase ko je yg jadik penumpang aku. ekeke

papabear said...

nice car! congrats!

asilahkassim said...

faz: baik, puan mau kemana, saya antarin.. huhu

papabear: thanks!

Powered by Blogger.