oh, rumus matematik, muah :-p

oh, matematik, ramai orang akan kata tidak kepada matematik. eh, mana boleh lari dari matematik? baru tadi me share dengan student (tuisyen), matematik ada dalam aplikasi seharian. tanpa matematik mungkin kehidupan akan mendung. ah, ayat!

sepatutnya, dalam post ni, me mahu share "summary rumus2" yang digunakan dalam contest mister potato mahu bagi jongkong emas. walaubagaimanapun, rumus yang nak dipaparkan bukan lah kaedah yang mutlak.. mungkin ada cara yang lain untuk selesaikan teka-teki ini?!


tapi, terasa "segan" mahu update sekarang. mata sangat suram-muram. haish. update later lah!

5 comment:

fitri oh fitri said...

wah, nak. sy xreti ngat math!hjaha





http://fitridzulkifli.blogspot.com

cikgu isza said...

ishhh.. tak sabo nak tunggu.. ilmu tu :)

Aus MeLankoLik said...

mat susah kot..
hahaha

Akif Mazlan said...

aduyai, kita baru jer bersemangat nk belajar rumus dia, rupa2nya xde,, heheheh

asilahkassim said...

fitri:oh baik

isza: ala cikgu math mesti lagi terror. isza ada join tak contest ni?

aus: math is fun!

akif: sabar2

Powered by Blogger.