muffin dan jatuh cinta, phewit :-)


hari ni me attend kenduri kahwin, cousin somewhere kat jeram. walaupun hari ni terik, tapi makanan sangat sedap. hehe :-) sila abaikan derita telinga yang agak 'panas' sebab banyak soalan cepu cemas yang keluar, me enjoy the wedding ceremony dengan gembiranya!

berbalik kepada tajuk utama, muffin dan jatuh cinta~ hmm, dengarlah dunia, me sudah jatuh cinta dengan muffin. eh-eh, maksudnya dengan muffin baking process!

previous muffin trial version 1, version 2 and version 3 boleh dikatakan tidak success 100%, walaupun boleh dimakan, tapi kegebuan, kelembutan dan keenakannya  not as expectation. wah, rumit juga menjadi muffin lover ye. ah~

last week, sempat juga me jengah favourite bakery shop untuk beli premix muffin. apa itu premix muffin? campuran bahan2 kering untuk buat muffin seperti tepung, gula dan etc, yang telah siap sedia. macam milo 3 in 1 lah. hmm, sonang keja aii. hehe :-) 

so untuk buat muffin segera ni me cuma kena tambah corn oil, air and telur. senang-senang. pastu bakar. dan hasilnya... just nice macam mana yang me mahu! hmm, sedap nye muffin segera ni, gebu, lazat dan lembut!

so mulai hari ni, me nak cari formulation premix muffin tu. sesiapa yang ada resepi muffin yang lembut, gebu dan lazat, sila lah share :-) 

terima kasih, daun keladi~

6 comment:

syikinshuhaimi said...

btul2..muffin skrg dah mcm milo 3in 1..bancuh letak air je..
tapi memang sdp..;)

p/s:nice to meet u ;)..blogwalking~

asilahkassim said...

betul tu syikin
sangat nyum-nyum

AMR said...

muffin sedap dan lazat.. haha..

asilahkassim said...

amr: setuju

CikLilyPutih said...

muffin? sedapnya. makan pandai buat tak tau. penah buat dulu tapi sekali je skrg resipi pun dah lupelah

asilahkassim said...

hehe: cuba lagi lah

Powered by Blogger.