mahu tidur lena tanpa gangguan?


bagusnya kalau dapat tidur tanpa gangguan. bila bangun tidur rasa fresh and ready untuk aktiviti seterusnya. hmm, how do you people get a quality sleep?

tidur penting untuk penjagaan kesihatan mental dan fizikal. tapi kadang2, masa amat mencemburui kita. ah, nak tidur pun tak senang, ada je gangguan. ini belum termasuk perkara-perkara yang berlegar dalam kepala bila nak tidur. oh! patutlah ada ramai yang kena insomnia kan?

mahu maklumat insomnia baca disini (wikipedia). hmm, rupanya ada banyak kategori insomnia iaitu transient, acute dan chronic. dari berhari2 tak tidur sampai bertahun2 tak tidur? aii, rugi betul..

macam mana nak dapat quality sleep? diri sendiri pun tak ada petua nak share. hari2 pun tidur lena, tapi bila sampai masa bangun, haish.. terasa begitu malas kecewa sebab dah habis time untuk tidur, lagi2 bila hari kerja. haha :-)

time me tulis post ni, ada satu iklan kat tv. iklan susu magnolia. oh, susu untuk mengurangkan stress masa tidur? perisa coklat ada tak ada ke? hehe :-) emm, ini mungkin salah satu cara untuk mendapatkan quality sleep. sila cuba~


"Magnolia ‘Good Night’ & ‘Good Morning’ Milk is perfect to wind down and kick start your day"

0 comment:

Powered by Blogger.