bohong sunat di tempat kerja.. hmm?


dalam hidup sehari2 pernah ke korang berbohong? kadang2 keadaan memaksa.. nak jaga hati kawan lah, nak selamatkan diri lah, maka keluarlah istilah "bohong sunat". huhu~  eh, ada ke istilah ni?

baca2 artikel dalam reader's digest bulan ni, me terjumpa satu artikel mengenai "lies" aka bohong. hmm, mari kita baca bersama2.. pernah ke korang mengungkapkan ayat-ayat ini atau membuat perkara-perkara ini? oh, jika perlu, sila translate sendiri ayat ini ke bahasa melayu :-)

12 common lies at work
1) He's in meeting
2) I'm not here to sack people
3) I only need 5 minute from your time
4) I'm not trying to sell anything
5) Our people are our greatest assets
6) I didn't get your e-mail
7) I can't talk now, i'm on my way out the door
8) The cheque's in the post
9) The customer come first
10) I am from government and I am here to help you
11) You may have already won a million dollars
12) Leave your CV and we'll call you when something comes up

what say u? macam pernah cakap je kan ayat2 ni. haha~ next post me akan sambung dengan 12 common lies outside work! tunggu..~

11 comment:

zairie said...

adui... xleh nak kelentong lg a... dah ader owg bongkar kan... heheh

asilahkassim said...

hahaha :-)

luZ a.k.a MLM eXpErtS said...

yg no 10 mmg slalu jd skunk ne...

asilahkassim said...

ops no comment
haha

admin said...

bohong utk cover line neh.. hehe

Mr.Z said...

hehe..pembohongan yg familiar tuh.. :)

Jijahh @ f.k said...

ayat nak ssurvive idop namanya tu .. hehehe

Akif Mazlan said...

nnt kamoo jugak yg akn guna kan?
harks

Hanafana said...

Salam..
Hahaha..agak betol la!

asilahkassim said...

wah suka korang topic ni ye
haha

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,色情,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女

Powered by Blogger.