sifir matematik, ada cara senang nak ingat ke?

nota pembuka: luahan rasa cikgu tuisyen matematik :-)
 
macam mana cara senang nak hafal sifir ni? 


kepada cikgu matematik atau sesiapa yang berkenaan, korang mesti ada skill macam mana nak kasi student hafal sifir ni. haish, tolong turunkan ilmu, pening dibuatnya student tak mau hafal sifir ni.. 

hmm, bukan student yang pening masa nak buat kira-kira matematik, cikgu yang pening berlebih2~ adoi!

10 comment:

bunga said...

masa zaman kite dulu setiap hari cikgu suruh baca sifir baru boleh masuk class. so, i takde cara efektif nak suggest melainkan mintak students you hafal kalau x, tak boleh masuk class. haha

hanna said...

hye.eyh ee!!bunga!!
huhu.
dulu masa kat skewl
kitorang kena panggil depan perhimpunan hafal sifir!!!
kalau salah kena boooooo~~
malu!!!malu!!
so tiap kali ade assembly rasa nak pengasan
so dr situ mmg gile2 hafal la.
hehehe.

asilahkassim said...

la zama korang pun ada camni
ingat zaman 80-an je
hehehe:-)

fitri oh fitri said...

la, dpn assembly? haha. saya kna jalan itik satu kelas 5 round, sake belakang. tuh bnci ngat math tuh. haha.





http://fitridzulkifli.blogspot.com

asilahkassim said...

fitri oh fitri
ok lah exercise hehe

tapi ingat tak sifir?

faeznaem said...

hahaha.. ingat dulu time kat sekola rendah.. hari senin, rabu ngan jumaat.. kenen prepare hapal sipir.. pengetue panggil dari list attendance kelas.. huh.. random sajo.. hohoho..

redplasticbag said...

kalau guna lagu ok juga kn?
:)

maisyara Pot! Pot! said...

teringat mse kecik2 dulu, abah mai slalu wt mcm ni time kecik2 dulu.. nk kasi mai igt.. :)

Tekkaus said...

Takde skil...kena hafal je. :p

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,色情,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女

Powered by Blogger.