my 1st trial HDR, what say u?

terima kasih kepada pisyek, me belajar tutorial photoshop (hdr) dari blog beliau~


ok mari kita tengok hasilnya.. tadaa...~

gambar original


gambar HDR-teknik 1

 
gambar HDR-teknik 2

hmm? ada perbezaan ke? pisyek menjadi tak HDR ni? apsal me tengok, cam takde perbezaan je. hahaha :-)

anyway, thanks for the tutorial!! mari belajar lagi~

11 comment:

SyaffeQ said...

banyakkan usaha!!!

dah menjadi tu,ni teknik yang sering diperkatakan skang ni :)

Sir Marcello said...

hurm macam takda perbezaan sangat..tp pic kedua nampak lebih hidup...teruskan usaha anda~ aku pun nak belajar gak..yohoho~

asilahkassim said...

ok, thanks syaffeq

asilahkassim said...

sir marcello
tu lah, da ikut step by step
kat blog pisyek ni
hahaha

PrinCe_TopEx said...

wokey..
xnmpk sgt..
tp kaloo awkk nk try wat..tryy r gne
photomatix pro or topaz lab..
sbb sofware khas ntk HDR..
kalo gne photoshop pn ley gakk..
truzkn usaha..

Pisyek said...

haha.. bgs3.. hehe...

pic tu x brape menjadi la.. hoho..

kne byk main lg dgn nilai2 saturation...

nilai yg ade dlm tutorial pisyek tu cuma nilai cadangan sahaja...

munkin sgt berkesan atas 1-1 gambar tu, munkin x jadi lgsg pada gambar lain...

sape nk usha tutorial2 lain boleh ke blog pisyek ye...

hehe.. nntkan satu tutorial photoshop yg mantap bakal keluar tak lame lagi di blog pisyek...

=)

sayang said...

cool gamba uhh !

asilahkassim said...

owh
gambar pisang merah
mana ntah i amik.. hehe

HEMY said...

HDR ni seswai utk pemandangan ..utk objek tak seswai sangat

Pisyek said...

betul3... kne pandai pilih gambar la...

nk tgk contoh2 yg lagi best boleh usha galeri membe pisyek

http://bit.ly/cb6KaL

byk gmbr2 yg beliau tangkap sendiri dan best...

=)

asilahkassim said...

hemy: oh ye ke?
ok nak try

pisyek: ok nnt sy tgk

tq

Powered by Blogger.