manusia yang lalai, manusia mudah lupa

peringatan untuk diri sendiri dan kamu juga :-) sharing is always caring~

pagi ni, bila baca KOSMO! stop pada tajuk berita "satu lagi perbuatan kejam" hmm, seperti yang dijangka, satu lagi kes buang bayi malah lebih dasyat di bakar (tak pasti dibakar hidup2/ dah mati ketika dibakar)!


malang nasib baby tu. apsal lah sampai kena bakar? ingat ayam bakar ke? heran betul, orang yang berharap2 nak dapat baby, bukan main susah lagi, yang dah dapat sedap2 je bakar..

ini pulak tadi, masa me blogwalking, terbaca satu post kat blog macam-macam ada, 14 hari tanpa panties valentines day. erk? kempen apa ni?! hmm, ok ke nak follow kempen so-sial macam ni? yang lebih mengecewakan, kempen ni di war2 kan kat ipt2, maksudnya disebarkan dikalangan mereka yang bijak pandai? oh, me cadangkan kalau korang follow kempen ni, baik ko keluar je lah ipt dik oii, buat malu mak bapak je~

banyak agenda yang menyesatkan akhir2 ni, bimbang juga kalau termasuk perangkap. haish, marilah kita bersama2 beringat ok, jauhi kempen so-sial yang terang-terangan negatif. pilihlah jalan hidup yang selamat.kenang jasa mak ayah yang besarkan kita. ingat kita generasi yang bakal meneraju masa depan!

7 comment:

Nabiel said...

manusia semakin byk membuat kerosakan kat bumi skrng..
tuh sbb mkin panas skrng nie~
huhuhu
cian baby tuhh..iskk2..

asilahkassim said...

ye nabiel. semoga kita dilindungi allah selalu :-)

widescreen said...

itu la psl...bila manusia lupakan Allah...inilah yg terjadi..

asilahkassim said...

betul3

SiTikus said...

Dah la buang pastu boleh bakar pulak.. Memang giler. Celaka lah orang yang buat perkara keji tu.

miloicekaw1119 said...

ade jgk manusia mcm ni ek..

asilahkassim said...

sitikus&miloice kaw

mmg keji kan..kan?
huhu

Powered by Blogger.