saya sebagai cikgu tuisyen :-)


dalam masa terdekat, me akan menceburi bidang kerjaya baru. oh, kerjaya sampingan, sebagai tutor @ cikgu tuisyen! walaupun, takde pengalaman mengajar, tapi berkat gesaan ibu bakal student, me beranikan diri untuk berkata, "ya, saya setuju mengajar".. hehe :-)

walaubagaimanapun, mengajar seorang budak 11 tahun bukanlah kerja yang perlu dianggap mudah. lagi2 kanak2 zaman teknologi ni. haish~ mencabar minda dan pankreas bakal cikgu tuisyen! huhu~ 

hasil pertolongan encik goggle, me terjumpa website master yus. menurut sumber2 yang boleh dipercayai, beliau terkenal sebagai otai dalam industri tuisyen ni, emm sila check website beliau untuk maklumat lanjut, ok? 

beliau juga ada menulis buku "bagaimana menjadi guru tuisyen berjaya", sila lihat gambar diatas. hmm, me baru go through sedikit buku ni. tak dapat nak komen lebih2.. let me finish reading it first, ok? nanti me buat review~

ok. mahu sambung membaca. catch u guys later~

5 comment:

HAZ_SHAMEER said...

ok...bagus2..ikhlas kan diri ya mengajar

asilahkassim said...

baik
ikhlas

Wan Faizal Shafi said...

great job in finding master yus website..
dia dulu senior saya masa sekolah..
skrg beliau mmg full time wat tusyen, di samping selalu buat seminar pasal tusyen.
rmi juga protege2 beliau yg telah berjaya...
=)

asilahkassim said...

thanks faizal
biasalah nak start sesuatu kena cari
"inspirasi".. hehe :-)

Pena Biru said...

Ye betul..nak menyampuk juga ni..saya pun selalu follow wesite MY tu..bagus ikuti seminar tuisyen.com
Mengajar tuisyen perlu ada skill pasal lagi triller skill cikgu, lagi ramai pelajar datang kat kita..hehe..pasal saya pun cikgu tuisyen gak..tau sangat bebudak minat sangat cikgu tuisyen berbanding cikgu sekolah dia..hehe..
www.akucikgutuisyen.blogspot.com

Powered by Blogger.