cikgu ni sebenarnya garang kan?

oh! me percaya kata2 anak murid memang benar. after 6th class, he already discover sikap sebenar teacher dia ni. tapi, terkejut juga dibuatnya.. sebab anak murid cakap waktu dia tengah kusyuk buat kira-kira matematik, hmm, tanpa pandang muka teacher dia kat sebelah ni.. haha :-)

"teacher ni sebenarnya garang kan..." 

garang sebenarnya dah sangat sinonim dengan diri. dari zaman belajar sampai zaman kerja. kadang2 tanpa disedari, dan kadang2 sengaja dibuat. tapi mostly adalah ekspresi secara semulajadi. tapi, jarang pada tempat yang salah. sebab me pun memang tak suka dengan orang yang suka nak tunjuk garang membabi buta. oh, sangat annoying..~

sebenarnya, me hanya ikut pesanan mak anak murid. katanya, pendekatan terbaik semasa mengajar adalah mesra dan tegas. jadi, follow je lah.. seorang mak mesti tahu benda yang terbaik untuk anak. so far, anak murid ni tak bagi masalah, dan feedback dari mak anak murid adalah positif. tapi biasalah budak2 ni, ajar hari ni, lusa dah lupa. kena ulang-ulang. kadang2 panas jugak hati.. tapi dugaan~


apa pun, mengajar adalah satu perkara yang menarik. patut lah ramai yang jadi cikgu. huhu~

 gambar hiasan yang dipilih oleh cikgu garang :-)

6 comment:

fitri oh fitri said...

garang mcm mnapun, tetap, guru kesayangan kita kankankan?






http://www.fitridzulkifli.blogspot.com

asilahkassim said...

haha fitri sy cigu tuisyen je
cikgu kesayangan.. :-)

TMUkmkd said...

bagi aku kalau cikgu/guru/pensyarah tu garang bertempat best!

asilahkassim said...

hehe betul3
semua pun suka cikgu camtu

Eyriqazz said...

wife saya guru...wife saya tak garang..jadi guru itu tidak garang ..hik3..

asilahkassim said...

hehe :-)
ok lah tu

Powered by Blogger.