broadband......oh, streamyx!

broadband. hmm, me sebenarnya tak pernah terfikir nak pakai broadband :-) plus, tau2 je lah, kawasan kampung ni, 3G pun baru ada coverage, itupun macam "hidup segan, mati tak mau"~

hari ni, practical trainee bawa broadband kat office. apa lagi, me try lah kepoweran broadband ni. dan seperti yang dijangka kawasan bagan tengkorak (nama tempat) line suam2 kuku, ada satu bar je. tak menahan nak pakai broadband kat kampung ni, tak menang nak bergaya. hehehe~

apa pun, teknologi ni mesti hebat kat bandar2, haish.. takpe, one fine day, mesti teknologi ni tak meng"anak-tirikan" mereka yang setia menetap di kampung.. huhu~

anyway, terima kasih streamyx, kerana dirimu, hari2 me dapat online :-) hehe~

13 comment:

Sir Marcello said...

company aku memang best :)

asilahkassim said...

erk? boleh mintak diskaun
haha

Tekkaus said...

I agree that Streamyx is still the best. :D

Jijahh @ f.k said...

saya setuju...tapii bila nak kena kerja luar .. tu la masanya nak guna broadband tuu

Kaseh Esmiralda said...

streamyx pun kadang2 sengal gak... tp better then broadbandlah klu dok kat area kampung... mujurlah kampung kat area s'ngor je kan...

asilahkassim said...

tekkaus: yup! superb~
jijahh: emm, tu lah pasal
kaseh: absolutely, tapi thumbs up untk streamyx

wish to upgrade streamyx to 2mb, tapi kg sy ni tak boleh lah, tak support

Salbiah bt Karim said...

asie, duk putrajaya pon line x elok, so dah potong, guna steamyx la plak. seb baik company bayokan bil.

mysara said...

line streamyx amat best!!

asilahkassim said...

sal&mysara
mmg best!

bareessence said...

saya pon pkai streamyx jugak..best!

asilahkassim said...

ye go streamyx

sonata anak kancil said...

saya guna streamyx...tapi sengal jugak kadang2 tu...puas tonggang terbalik modem...ke modem ku sengal?

asilahkassim said...

o tongeng jangan tak tonggengkan modem

Powered by Blogger.