the 10 most trusted professions! are you in?

membaca dapat menambah ilmu, walaupun bukan buku rujukan sains. haha. kali ni me mahu share mengenai artikel yang terdapat dalam reader's digest bulan ni. isu yang cuba diketengahkan ialah "trust@percaya"

bukan senang nak percaya orang lain. hmm, ada banyak kritirea yang perlu dipatuhi sebelum kita percaya orang lain atau buat orang percaya kepada kita. tapi kadang2 ada orang yang suka ambil kesempatan bila orang dah percaya dengan mereka. sungguh annoying kan!

ok, mari kita berbalik kepada tajuk post, the 10 most trusted professions, info ini me dapat dari reader's digest march 2010. worth to share :-)

the 10 most trusted profession (are u in?)
1. Pilot
2. Teacher
3. Doctor
4. Paramedic
5. Firefighter
6. Surgeon
7. Scientist
8. Dentist
9. Pharmacist
10. Nurse

kebanyakan nya berorientasi sains dan medicine. hmm, kenapa ye? eh, are u in? oh, my profession not in top 10. wonder, what number will it be? 1010? haha~

10 comment:

shandye. said...

che'gu nombor dua tuh!

woot!woot!

asilahkassim said...

iye, betul
cikgu mestilah kena orang yang dipercayai

miloicekaw1119 said...

nurse no 10!!!

asilahkassim said...

kamu nurse?

bareessence said...

yeahhh!!!

cikgu no 2...


weee~~~

asilahkassim said...

sukanya
para-para cikgu

Fyra Ruslan said...

lawyer..?

kenapa tiada..?
=(
hehe.

asilahkassim said...

lawyer no brp eh?
huhuh

sipisenan said...

naper engineer x der dlm list tu..hukhuk.. adakah engineer ni x boley dipercayai.. =(

asilahkassim said...

eh i trust engineer
haha

Powered by Blogger.