support kempen 1 Malaysia, 1 Halal!

oh, mari sertai kempen 1 Malaysia, 1 Halal, warganegara Malaysia! Kempen ini adalah inisiatif dari pihak JAKIM untuk mewujudkan kesedaran dikalangan pengguna mengenai perlabelan logo Halal JAKIM. seperti yang me pernah war2 kan dalam post yang lepas, kekurangan kesedaran mengenai perlabelan halal, akan menyebabkan kita menjadi pengguna yang kurang bijak. remember, we are what we eat!


kempen 1 Malaysia, 1 Halal  ini dijangka akan dilancarkan pada Maulidul Rasul  (26/2/2010) oleh Yang Di Pertuan Agong di Masjid Negara Kuala Lumpur. keseluruhan event ini akan berlansung selama 3 hari iaitu pada:

tarikh: 26/2/2010 ke 28/2/2010
masa: 10.00am ke 10.00pm
venue: Masjid Negara, Kuala Lumpur

berikut adalah diantara penaja kepada kempen 1 Malaysia 1 Halal


jadi, marilah kita beramai2 memeriahkan kempen 1 Malaysia, 1 Halal. oh haruslah diingat, kempen ini bukan untuk yang Muslim sahaja, penyertaan Non Muslim juga amat dialu2kan, sharing is caring kan?

untuk maklumat lanjut sila lawati website 1 Malaysia, 1 Halal, dan sertai komuniti facebook 1Malaysia, 1 Halal~

 

8 comment:

Tekkaus said...

Yay! 1Malaysia! :)

asilahkassim said...

yeay too, tekkaus!

mysara said...

ya...1 malaysia!!

asilahkassim said...

huhuhuh
1 Halal jugak~

padi prankster said...

smoga kempen ini berfungsi sepenuhnya. akak, saya nak share something.
akak ni makan tuna dalam tin x? yang dah ready-to-eat punya.
klau akak cek betul2 kat pasaraya2 besar mcm giant @ carrefour. most of them dtg dr thailand. so, bnda tu diimport ke malaysia hanya utk ditampal sticker jenama dan akan diedarkan diseluruh pasaraya2.
ada logo halal thailand. tp xde logo halal dari jakim sendiri.

asilahkassim said...

padi, jakim ada recognize beberapa badan islam luar negara, nanti kalau akak senang, akak share info tu :-)

Anonymous said...

Hangat betul aku. Rupanya kompeni cha ya nun alip jugak yang belakang kempen 1Malaysia 1Halal ni. http://halalmedia.my/daganghalalcom-founders-aiming-big-halal-web/
Jakim cuma tumpang sekaki je bagi pakai nama. Takkan halal pun nak bagi depa kebas kot? Mana pegi semua kompeni Muslim? Yang Jakim pun satu, takkan sangap sangat takde duit kot, terpaksa mintak orang bukan Islam sponsor untuk naikkan KPI diaorang? Mula2 makanan, pasni masjid pulak kot nak suruh depa support?

Anonymous said...

salam bro, bukak link http://www.dagangasia.net/about_dagangasia_net/senior1.asp

jgn men sebat je k?

w'salam

Powered by Blogger.