stress.. camne nak atasi?

kalau disuruh, senaraikan punca2 stress, mesti secepat kilat orang yang normal akan buat satu list yang panjang lebar, atau yang lebih kritikal akan menulis satu karangan panjang lebar bertajuk.. "stress, punca dan kesan sampingan dalam hidup"


"walaupun nampak gembira, itu lakonan semata2"

adoi. bila stress ni nak buat apa pun semua tak kena. semua benda rasa tak best, makan pun tak kenyang, mandi pun tak basah (simptom terlebih2) lebih teruk, bila orang sekeliling membuat perangai yang super annoying!! tolonglah lenyapkan orang macam ni, boleh membantutkan motivasi yang suam-suam kuku~

ok, siapa yang begitu terror mengatasi stress, sila sambung tips korang kat sini.. sharing is caring :-)


 "sila kongsi tips atasi stress..haha"

a) mengadu dengan-NYA, minta dipermudahkan urusan
b) laughter is the best medicine : but apply in certain condition only.huhu~
c) makan: cara yang bahaya, tapi sangat senang, haha :-)
d) coklat: dark chocolate
e) melancong/ bercuti
f) jangan pendam, luahkan
g) shopping: kalau duit banyak
h) blogging: haha.. i like~ terapi jiwa yang kusut :-)
i) (nuffnang, tolong bagi surprise setiap hari!)

ok, korang please share your own tips ya? thanks!


 "cuma mahu hidup lebih gembira&bermakna"

5 comment:

Aidi-Safuan said...

amboih..stress jer pergi holiday. besh la camtuh. hehe

asilahkassim said...

haha
holiday tak semestinya oversea
jalan2 kat pantai pun boleh je

fiD said...

kalu aku sress, aku dah baling benda tue, hehe

asilahkassim said...

lol, ganas
kalau sume ko baling
rugi la ko beli baranh
haha

balqisuzma said...

betul..kalau stress dn ade duit lebeh pg la bercuti,...dgn family ke, kwn ke, adik angkat ke..
masa bercuti tu mesti rase tenang dn bila dh balik dr bercuti mestirase semangat je nk buat kerja =)

Powered by Blogger.