sembilang didalam pinggan

haish.. sekarang musim hujan.. ikan kembung fresh (fav ikan~) pun takde kat market.. nampaknya bukan me je yang puasa makan ikan kembung, my kucing comot pun sama..ehehe~ okie, usha2 kat pasar, me jumpa ikan sembilang yang kecik dan comel, sungguh macho bergaya dengan misai2 itu :-)




hensem tak? hehe :-) sebelum datang sekinchan, me memang tak suka ikan ni, geli2 je mau makan.. ye lah, dah la badan licin nak pegang pun asik terlepas je.. tapi sekarang tidak lagi, pantang nampak sembilang (yang kecik2) ni me terus beli.. sedap tau??

ikan sembilang ni sedap dimasak ngan cili.. lagi sedap kalau goreng garing2 pastu buat goreng berlada.. hah, tak percaya? cuba lah masak sendiri.. hehehe :-) 

0 comment:

Powered by Blogger.