poster ngeri!

haish, fakta ke auta?



seperti yang me inform dalam post terdahulu, dalam poster ini dah disenaraikan berapa kandungan gula dalam makanan seharian kita.. me pick beberapa item yang selalu digunakan on daily basis~fikir2 dan renungkan..
a) sirap ros = 200 sudu teh gula
b) susu tin = 57.8 sudu teh gula
c) sos cili = 37.1 sudu teh gula
d) air tin = 9 sudu teh gula
f) coklat = 10.3 sudu teh gula 

attach along with poster adalah booklet kecik dari CAP (persatuan pengguna pulau pinang)



dalam booklet ni ada banyak info pasal gula.. in negative perception~ yup, terang2 tajuk booklet "gula memudaratkan kesihatan".. me tak sempat go through kandungan booklet ni.. macam seram pun ada :-) takpe kalau ada info menarik, me akan share kat sini~

4 comment:

M_Lex said...

nenek gua suka gula.
x terkena lak kncg manis.
haha

asilahkassim said...

hmm
orang dulu2 banyak
pantang larang

BeE iLyaS said...

btol3.. arwah atok dlu ske minum manis. tp 1penyakit pn xde..~ =D

asilahkassim said...

hehe:-)
sekarang ni semua segera
maka penyakit pun segera

Powered by Blogger.