macam2 tepung ada~

oleh kerana baking project hari ni adalah kek lapis.. me mahu cuba guna tepung selain tepung gandum.. hehe~ pagi ni me telah purchase tepung ini:



ini ialah tepung hoen kwe.. produced by nona.. kat packaging ada tulis "cake flour".. me beli 3 roll = 300gm.. malangnya, bila me balik umah.. me notice tepung ni dah expired! hah, lalai betul check expired date!! (marah diri sendiri~) so, me return semula 3 roll tepung ni and tukar dengan tepung gandum (kedai habis stok tepung ni)

sebagai alternatif me telah puchase superfine flour, brand blue key produced by ffm~



tepung ni cost me rm3.70 untuk 1 kg.. ini adalah tepung superfine, secara teorinya sangat sesuai buat kek lapis.. tapi this is my 1st time guna blue key.. not sure macam mana hasilnya :-)

takpe, i'll update hasilnya nanti in my next post~

2 comment:

lady.in.lavender said...

you must be very good in cooking..:)

asilahkassim said...

tak jugak
suka try2..
esp baking

Powered by Blogger.