Lirik: Amarah

by siti nurhaliza n kris dayanti



Wanita bukanlah perhiasan mata
Wanita adalah pelengkap di jiwa
Yang perlu kau corak dan bimbingi dia
Dan pasti bukan sekadar dengan kata-kata

Manis mulut lidah kau berapi
Tanpa sedari hati kau sakiti
Ku menghargai segalanya
Namun mungkin kau yang lupa
Fikirkanlah dengarkanlah suaraku

Kau tak bisa hapuskan amarah
Walaupun engkau tahu
Aku mahu kamu mahu
Aku tahu kamu tahu
Dan ku takkan tunjukkanku amarah
Kerana aku tahu segala yang berlaku
Tetap akan berlaku di mana kudratku
Dia yang menentu Dia yang menentu

Hati wanita terlalu rapuh kau genggami
Yang ingin selalu dimanja dan disayangi
Ku bukan tagih janji yang kau hancuri

nota kaki  
first me dengar lagu ni, pagi waktu bersiap2 nak ke rumah fazek.. walaupun nonet tak suka lagu ni, tapi me sangat suka energy lagu ni.. ada mesej tersirat, diluahkan secara lembut tapi tegas.. (haha, emo pulak~)

sepatutnya, lelaki yang ada perasaan, terkesan dengan lagu ni.. jangan guna kuasa veto je.. hehe :-) put yourself in "woman" shoes~ fahami dah hargai sebaik2 nya.. (post macam diskriminasi gender pulak,kan?) 

peringatan kepada nabil, shameer, soleh dan yang sewaktu dengannya, ingat:

"Wanita bukanlah perhiasan mata
Wanita adalah pelengkap di jiwa
Yang perlu kau corak dan bimbingi dia
Dan pasti bukan sekadar dengan kata-kata"

p/s: happy birthday,siti nurhaliza, semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki, amin 

2 comment:

nn said...

wah. lirik yang best. hmm. sedang buat perkiraan nak beli CTKD. hehe

asilahkassim said...

beli jangan tak beli
hehe

Powered by Blogger.