kelat dan manis = sedap!

 

limau barli. rasanya kelat dan manis, betulkan? hmm.. terima kasih kepada penaja buah barli hari ni.. sedap betul rasanya! habis 3 biji sekaligus :-)

difahamkan limau barli yang me makan hari ni dari varieti madu.. warnanya sedikit pinkish dan rasanya agak manis berbanding limau barli yang biasa. itu lah yang menyebabkan me n colleuges makan sampai tak ingat dunia, hehe~

dalam masyarakat jawa, limau barli ni merupakan salah satu jenis buah yang mesti ada dalam pembuatan rojak buah.. kira kalau takde, kurang kick lah.. me sempat merasa rojak buah jawa baru2 ni, memang world~ semua kombinasi rasa ada dan pedas.. hehe :-)

tapi ada juga mereka yang tak boleh terima rasa kelat limau barli ni.. pahit katanya :-) apa pun, layan je lah, esok kalau bertuah, ada lah lagi tajaan limau barli~

6 comment:

LadyKura said...

first time tau limau barli bleh wat rojak. nampaknya aku bukan btul2 jawa la nih. hehe..
anyway, kuah rojak jawa same cam kuah rojak buah penang ker?

asilahkassim said...

emm, rasanya tak.. coz kuah dia tak pekat, ada cuka, belacan ngan cili api.. memang berapi

makan rojak ni masa ada kenduri lenggang perut, katanya rojak ni mesti ada!

rash said...

rash 1st time tgk buah ni.. huhuhu
air barli tu dr buah ni la ek?
rash xminum air barli ^^

asilahkassim said...

adoii rash bukanlah
air barli tu bukan dari buah ni

NiNa' said...

dah lama x makan limau bali..sedap bile ltak dlm peti ais... sejuk2...

asilahkassim said...

betul memang sedap
lagi2 yang madu(warna pink2)

Powered by Blogger.