idea oh idea!

kadang2 nak update blog memerlukan mood, bak kata seorang kawan.. "kalau nak update blog kena hati gundah-gulana, ada problem, baru banyak nak tulis" hehe :-) me? update blog sentiasa menjadi terapi jiwa kacau.. maka kena selalu update! haha~

ada satu peringkat, macam blur nak update apa kan? perlu ke buat post sensasi? iskh, tak mau lah, nanti kerana blog, badan binasa :-) tak sanggup aiii~

e-mail! kadang2 memburukkan keadaan, kadang2 mendatangkan idea.. terima kasih kepada gambar dari e-mail.. datang idea nak update blog. haha, i like~  



isu perbahasan halal adalah isu yang selalu ada dalam blog ni, opss jangan risau, me bukan ustazah yang nak bagi lecture perbahasan halal.. hehe~ sharing is always caring, betul kan??

seperti yang korang nampak dalam picture kat atas.. ada ke makanan di label 50% halal? wei, mana ada half2 halal ni, ada makanan halal dan makanan tak halal je, full stop. ni apa kes 50% halal? haish~ ada pulak perasa campuran ni? tak sanggup nak telan~

so don't get confius people! jangan percaya pada penyalahgunaan perbahasan halal, ok? kalau nak makan, jangan main telan je.. (ingatkan diri sendiri jugak~) 

p/s: isu perbahasan halal dalam post yang lepas pun tak settle2 lagi. kemana perginya mereka yang dipertanggung jawab kan? 

6 comment:

Aidi-Safuan said...

hahaha...first time dengar 50% halal.
kalau ikotkan, kat malaysia nih sangat la mudah nak carik makanan halal banding dengan mana2 negara kat dunia nih.

touyakaruma said...

Ada pulak 50% halal

asilahkassim said...

aidi: betul tu, syukran~

touyakaruma: ada la tu, kasi confius

Nikel Khor said...

kisah cerita?

from Nikel Khor

afayufu said...

nuff zzzz.. salah bahasa tu..

asilahkassim said...

agaknya :-)

Powered by Blogger.